Prema nekim procjenama, iPhone uređaji su oko 15% skuplji od Samsungovih pametnih telefona, a i više kada su u pitanju drugi proizvođači

Šta je trik? Pošto Apple ima potpunu kontrolu nad iPhoneom, oni mogu da pruže podršku za pojedinačne modele duže od Android proizvođača. Po pravilu, to jasno ukažu kada će to uraditi, tako da možete unapred znati da li će softverske nadogradnje biti dostupne za određeni model i, na primer, za dvije godine.

Na primer, izdanje iOS 12 podržava iPhone 5c koji je predstavljen pre šest godina. Tokom prošle godine, značajan broj ljudi je koristio iPhone 6s i 7, koji se mogu nadograditi na iOS 13. Zahvaljujući ovim nadogradnjama, stariji modeli iPhone-a i dalje mogu biti korisni njihovim vlasnicima.

Ako prelazite sa Android telefona na iPhone obratite pažnju na…

Iako se situacija poboljšala u proteklih godinu dana, kompanije kao što su Samsung i LG nastavljaju da polako oslobađaju nova izdanja Androida na svojim uređajima, i manje su motivisani da grade nadogradnje za nekoliko godina starih uređaja. Pored toga, često je nepoznato koliko dugo će određeni uređaj biti podržan.

Prepoznavanje brendova takođe se mora uzeti u obzir. Sa iPhone-om, znate na čemu ste, proizvođači kao što je kineski OnePlus velikom broju kupaca su još uvek prilično nepoznati. Generalno, zbog velikog broja uređaja i proizvođača noviteta koji se odnose na Androide teško je sve upratiti. Apple, s druge strane, predstavlja svoje nove modele jednom godišnje, obično u septembru.

Proizvođači Android-a bi mogli da učine svoje uređaje privlačnijim ako bi brže prihvatali nova izdanja Android-a, piše Business Insider.