Na Zoom-ovoj platformi od milion korisnika upravljaće Oracle-ov sistem usluga u cloud-u

 

Američka kompanija Zoom Video Communication objavila je u utorak da je počela da koristi Oracle cloud kako bi udovoljila velikoj potražnji za organizacijom video poziva u vrijeme pandemije.

Korporacije i škole prisiljene su da organizuju nastavu i rad od kuće, a milijarde ljudi pokušavaju u vrijeme pandemije da ostanu povezane, poštujući propisanu distancu i odredbe o izolaciji.

To je Zoomu donijelo donijelo skok broja korisnika s 10 miliona u decembru na sadašnjih 300 miliona. Međutim, to je uzrokovalo i probleme sa bezbjednošću i zaštitom podatka.

Kompanija je usvojila plan o otklanjanju bezbjednosnih problema ali je pitanje nedovoljne računarske snage ostalo neriješeno. Djelom su se oslanjali na sopstveni centar podataka i na usluge računara u cloud-u Amazon Web Service-a i Microsoft Azure.

Prije šest sedmica počeli su da sarađuju s Oracle-om, koji želi da sustigne veće konkurente poput Amazona i Microsofta novom tehnologijom računara u cloud-u nakon što je prva generacija ostala gotovo neprimjećena.

Vrijednost sporazuma nije objavljena. Obe kompanije su naznačile da će na Zoomovoj platformi od milion korisnika upravljati Oracleov sistem usluga u cloud-u. Dnevno će kroz njegove servere da prolazi oko sedam miliona gigabajta Zoomovih podataka.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.