ZTE je otkrio da će Axon 10s Pro izgledati izvana kao Axon 10 Pro, ali dolazi do velike promjene na unutrašnjosti telefona . Njegovi tekstovi TENAA upravo su objavljeni u kojima se potvrđuje da će telefon pokretati Snapdragon 865 čipsetom modemom Snapdragon X55, što omogućava podršku za 5G povezivanje.

Kompanija je šutila o svakom eventualnom pokretanju, ali pojavljivanje mobilnog telefona na web mjestu regulatora sugeriše da se već priprema za puštanje na tržište.

Slike na TENAA-i još jednom potvrđuju ono što je već službeno – ZTE Axon 10s Pro 5G imaće 6,47 ”ekran (dimenzije telefona 159.2 x 73.4 x 7.9mm) sa zarezom za selfie kamere i vjerovatno skener otiska prsta ispod displeja, baš kao i njegov prethodnik.

Ako ste propustili: Huawei Nova 5T: Kamera i brzina iz više klase

Telefon ima broj modela ZTE A2020 SP i imaće minimalni kapacitet baterije od 3.900 mAh, koji će vjerovatno imati tipičnu ocjenu 4.000 mAh (broj koji proizvođači obično oglašavaju). Dimenzije uređaja su potpuno iste kao kod Axon 10 Pro, ali ZTE je osigurao da će postojati novi, poboljšani softver, uključujući ne manje od šest bustera, a sve je zamotano pod imenom Z-Booster 2.0.

(GSMarena)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.