OpenAI je službeno objavio ChatGPT aplikaciju za iOS u App Store-u, koja se može besplatno preuzeti. Ovo omogućava korisnicima da razgovaraju u realnom vremenu sa ovim botom zasnovanim na veštačkoj inteligenciji u pokretu, sa nekoliko jedinstvenih funkcija.

Jedna od karakteristika nove aplikacije ChatGPT uključuje glasovni unos koji pokreće kompanijski open-source model za prepoznavanje govora Whisper. Ova funkcija čini komunikaciju sa AI mnogo lakšom za upravljanje.

ChatGPT za iOS
ChatGPT za iOS

Uz aplikaciju, korisnici također mogu sinhronizovati svoju historiju razgovora s drugih web verzija bota i drugih telefona sa istim prijavljenim računom. ChatGPT Plus korisnici (plaćena verzija), imaju pristup naprednoj GPT-4 verziji, rani pristup novim funkcijama i brže odgovore prilikom ćaskanja chatbotom.

Pročitajte još: Pacijenti ocijenli da ChatGPT odgovori sadrže više empatije nego oni koje dobijaju od doktora

Iako je aplikacija trenutno dostupna samo u SAD-u za iOS, druge zemlje bi uskoro trebale moći pristupiti aplikaciji. Isto važi i za Android korisnike.

OpenAI ChatGPT omogućava korisnicima nova iskustva u oblastima veštačke inteligencije, dajući im priliku da komuniciraju, postavljaju pitanja i dobijaju odgovore bez potrebe da se naprežu. Ukoliko nekim slučajem još niste upoznati sa mogućnostima ChatGPT-a više detalja možete vidjeti u našem tekstu na ovom linku.

(IT mixer)