Zepp Health je na sajmu potrošačke elektronike (CES) 2024 u Las Vegasu predstavio Amazfit Helio Ring

 

Zepp Health je otkrio dizajn Amazfit Helio Ring, ali još nije otkrila mnoge specifikacije uređaja. Zvanična web stranica tvrdi da se pametni prsten može koristiti uz Amazfit pametni sat i da će podaci oba pametna nosiva uređaja biti integrisana u Zepp aplikaciju.

Prema informacijama dostupnim na informativnom listu priloženom u CES press kit, potvrđeno je da Amazfit Helio Ring nudi vodootpornost od 10 ATM. Kaže se da pomaže sportistima u njihovom treningu i potpunom oporavku nakon pauze ili ozljede. Tvrdi se da njegov materijal od legure titanijuma nudi izdržljivost i lakoću.

Prsten se nudi u dvije veličine – prsten veličine 10 je težak 3,8 g, dok je veličina 12 teška 4 g.

Uz pomoć aplikacije Zepp, korisnici ovog pametnog prstena navodno mogu da prate:

  • varijabilnost otkucaja srca,
  • broj otkucaja srca u snu,
  • disanje,
  • nivo zasićenosti krvi kiseonikom,
  • tjelesnu temperaturu.

Za prsten se kaže da djeluje kao uređaj za praćenje sna. Takođe je opremljen senzorima elektrodermalne aktivnosti (EDA) za koje se tvrdi da prate indikatore fizičkog emocionalnog stresa kao što je znoj kako bi se omogućilo očitavanje korisnikovog emocionalnog zdravlja.

Kao i većina drugih fitnes tracker-a, Amazfit Helio Ring će takođe omogućiti praćenje koraka i kalorija. Značajno je istaći da ne podržava GPS povezivanje.

Za prsten se tvrdi da nudi očitavanje korisničkog kardiovaskularnog zdravlja „praćenjem vremena potrebnog da se otkucaji srca vrate u normalu za tri minute nakon vježbanja.“

Iako kompanija nije potvrdila kapacitet baterije prstena, dokument FAQ pokazuje da interno testiranje pokazuje da će vijek trajanja napunjene baterije biti do pet dana.

Amazfit Helio Ring će biti dostupan za kupovinu početkom proljeća 2024. godine.

(IT mixer)