Nova guma Goodyear ElectricDrive 2 je napravljena za električna vozila i dizajnirana da pruži poboljšanu vuču tokom cijele sezone i dugotrajan vijek trajanja gazećeg sloja

 

Na sajmu CES 2024, Goodyear Tire & Rubber Company predstavio je najnoviju gumu u porodici ElectricDrive – Goodyear ElectricDrive 2.

Ključne karakteristike pneumatika ElectricDrive 2 uključuju aerodinamičku bočnu stranu koja smanjuje aerodinamički otpor, asimetrične šare gazećeg sloja za superiorno prianjanje i odziv kako na mokrim tako i na suvim putevima, te umetke od pjene SoundComfort tehnologijom za smanjenje unutrašnje buke vozila.

 

carVertical banner - sponsored

Goodyear SightLine

 

 

Goodyear je takođe najavio saradnju sa kompanijom ZF, svjetskim liderom u sistemima vozila i industrijskoj tehnologiji. Radili su na Goodyear SightLine-u, koji integriše tehnologije inteligencije guma sa softverom za kontrolu kretanja vozila. Ovaj paket tehnološke inteligencije za gume sada je dio ZF cubiX ekosistema, skalabilnog softvera za kontrolu kretanja vozila koji koordiniše sve aspekte dinamike vozila.

Ideja je da se podaci o gumama i putu unesu u kompjuter automobila, tako da može poboljšati iskustvo vožnje uz poboljšanu udobnost, kontrolu i efikasnost.

Goodyear je takođe udružio snage s Holandskom organizacijom za primijenjena naučna istraživanja (TNO) kako bi poboljšao performanse ABS-a. Goodyear i TNO su demonstrirali poboljšani ABS sistem opremljen informacijama o gumama koje smanjuju put kočenja za čak 1,75 m.

 

Dostupnost Goodyear ElectricDrive 2

 

Ova guma za sva godišnja doba biće dostupna od maja 2024. u SAD-u i dolazi u 17 veličina dizajniranih za potrošačke električne limuzine i SUV vozila.

Popularni modeli poput Tesla Model Y, Model 3, i Model S, kao i Ford Mustang Mach-E, Chevy Bolt, Audi Q4 e- tron i mnoga druga vozila, moći će da iskoriste prednosti ove inovativne gume.

Prva kompanija koja će iskoristiti prednosti SightLine sistema je Gatik, autonomna B2B logistička flota srednjeg dometa. Ova flota, opremljena Goodyear Endurance RSA gumama sa SightLine tehnologijom, će koristiti prikupljene podatke za unapređenje bezbjednosti i neprekidnog rada svoje autonomne flote.

ElectricDrive 2 – karakteristike i prednosti:

  • SoundComfort Technology pjenasti umetci koji pomažu u smanjenju nivoa zvuka u unutrašnjosti vozila.
  • Najmanje 50% održivih materijala, uključujući upotrebu sojinog ulja u konstrukciji guma, pirinčane ljuske pepeo silicijum i prirodni kaučuk iz održivog izvora.
  • Asimetrični uzorak gazećeg sloja koji je optimizovan za poboljšanje prianjanja i odziva na mokrim i suvim putevima.
  • Dugotrajna smjesa gazećeg sloja, dizajnirana da pomogne vozačima električnih vozila da pređu više kilometara od svojih guma.
  • Aerodinamička bočna strana i inovativna smješa koja smanjuje aerodinamički otpor i omogućava manji otpor kotrljanja

Goodyear je jedna od najvećih svjetskih kompanija za proizvodnju guma. Zapošljava oko 74.000 ljudi i proizvodi svoje proizvode u 57 objekata u 23 zemlje širom svijeta. Njegova dva centra za inovacije u Akronu, Ohajo, i Colmar-Bergu, Luksemburg, teže razvoju vrhunskih proizvoda i usluga koji postavljaju standarde tehnologije i performansi za industriju.

Za više informacija o Goodyearu i njegovim proizvodima idite na www.goodyear.com/corporate.

(IT mixer)