Apocalypse je električni pikap, koji ima nevjerovatnih 850 KS i nevjerovatnih 0-60 mph za samo tri sekunde

 

Apocalypse Manufacturing, kompanija poznata po izradi inovativnih kamiona, najavila je pokretanje svog najambicioznijeg projekta do sada: Apocalypse Nirvana.

Apocalipse Nirvana je baziran na električnom pikapu Rivian R1T. Ovo revolucionarno terensko i terensko vozilo pokazuje posvećenost kompanije da istražuje sve opcije agregata, dok nastavlja da gura svoje funkcije do krajnjih granica.

Apocalypse Nirvana
Apocalypse Nirvana

Iz kompanije su rekli da su sa Nirvanom željeli da dokažu da električna vozila ne moraju da izgledaju sterilno i „lišeno svoje muškosti”.

carVertical banner - sponsored

Nirvana je visokotehnološka, ​​potpuno električna zvijer, koja ima nevjerovatnih 850 KS i nevjerovatnih 0-97 kmh za samo tri sekunde, sa početnom cijenom od 150.000 dolara. Kamion ima potpuno prilagođenu, ručno izrađenu ugaonu karoseriju, dinamično kompjuterski kontrolisano vješanje izgrađeno od nule i vektorski obrtni moment bez premca. Uz to, kamion dolazi sa gumama 38 x 15,5 inča montiranim na 20 x 12 inča SFJ točkovima.

Električni pikap je dugačak 5,4 metra i širok 2,3 metra, a potpuno prilagođena ugaona karoserija je prekrivena zelenim kevlarom koja, osim što doprinosi agresivnom izgledu, štiti vozilo od ogrebotina, rđe i erozije.

Apocalypse Nirvana
Apocalypse Nirvana

Apocalipse Manufacturing je dodao novi i jači kavez na zadnjem dijelu, dodate su cjevaste bočne stepenice, kao i prednje i zadnje klizne ploče koje štite pikap tokom vožnje van puta.

Sa dometom od skoro 563 km, vodećim vremenom punjenja u industriji, kapacitetom vuče od 11.000 funti i vožnjom autoputem bez upotrebe ruku, Apocalypse Nirvana je savršen spoj luksuza i korisnosti.

Apocalypse Manufacturing, poznat po kreiranju prilagođenih verzija kamiona Jeep, Ford Bronco i Ram, uključujući modele sa pogonom na 6 točkova. Ovo je prvi put da je proizvođač radio na Rivianu. Apocalypse Nirvana služi kao dokaz inovativnosti kompanije.

(IT mixer)