Apple-ova funkcija digitalnog ključa za automobil bila je dostupna samo na nekolicini BMW modela

 

Prema januarskim izveštajima Bloomberg-a, funkcija digitalnog ključa trebalo je da se proširi i na ostale modele uključujući Hyundai vozila i modele kao što je Genesis i to „do ljeta“.

Sada su izgledi da će ti planovi biti realizovani daleko ranije od predviđenog roka. Prema izvještajima MacRumors-a, Apple je ažurirao svoj CarPlay kako bi naznačio da Genesis GV60 2022, G90 2022 i Kia Niro 2022 sada podržavaju ovu funkciju.

Nije jasno da li je CarKey funkcionalnost već široko dostupna na tim modelima ili je Hyundai tek sada u procesu uvođenja.

carVertical banner - sponsored

Portparol kompanije Kia je rekao da će „imati više informacija o dostupnosti funkcije digitalnog ključa u narednim nedjeljama“.

Dok su proizvođači automobila već neko vrijeme nude kontrole daljinskog zaključavanja putem pametnih telefona, CarKey se razlikuje po tome što iPhone i Apple Watch tretira kao fizički ključ.

Da biste koristili funkciju digitalnog ključa, jednostavno prinesite svoj telefon ili nosivi uređaj do kvake na vratima vašeg automobila da biste ga otključali.

Takođe, neka vozila omogućavaju da ih pokrenete tako što ćete svoj uređaj postaviti blizu dugmeta za paljenje. Sa novijim iPhone uređajima koji dolaze sa Apple-ovim U1 čipom, ne morate čak ni da vadite telefon iz džepa da biste otključali automobil.

(Engadget)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.