Apple predstavio Pay Later uslugu i omogućio pojedinim korisnicima da je koriste tako što će plaćati proizvode na rate bez kamate

 

Nakon najave na prošlogodišnjem WWDC-u, Apple je predstavio uslugu Pay Later u okviru Apple Wallet-a. Riječ je o usluzi koja omogućava korisnicima da kupe proizvod u iznosu od 50 do 1.000 dolara i otplate ga u četiri rate tokom šest nedjelja bez kamate i naknade.

„Korisnici se mogu prijaviti za Apple Pay Later pozajmice od 50 do 1.000 dolara, koje se mogu koristiti za kupovinu putem interneta i u aplikacijama na iPhone-u i iPad-u kod trgovaca koji prihvataju Apple Pay kao sredstvo plaćanja“, navodi Apple na svom zvaničnom blogu.

Dakle, da bi koristili ovu uslugu, korisnici moraju prvo da se prijave za primanje novca i prođu proces verifikacije, kako bi kompanija vidjela da su u stabilnoj finansijskoj situaciji. Iako Apple kaže da usluga Pay Later neće uticati na kreditnu sposobnost pojedinca koji je koristi, napominju da se istorija plaćanja može prijaviti bankama.

Svaka od transakcija je vidljiva u okviru aplikacije Apple Wallet, koja će takođe obavijestiti korisnike kada treba da uplate novu ratu i koliko im je još ostalo za otplatu.

Pay Later trenutno radi na iOS-u 16.4 sa posebnim pozivom za korisnike iz SAD, ali će uskoro biti predstavljen globalno i biće dostupan svima.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.