Prevaranti često iskoriste fraze koje se najviše pretražuju na internetu kako bi vas naveli da nasjednete na prevaru

 

Kontaktiranje kompanija, traganje za novim poslovima ili biranje najboljih kripto novčanika veoma je stresan zadatak, ali i opasan ako se traži na internetu jer određene fraze koje se često koriste mogu da vas odvedu u naručje prevaranata.

Na sreću, logično razmišljanje može da vas zaštiti od prevara. Međutim, ako uopšte niste razmišljali da možete postati žrtva prevaranata onda bi dobro bilo da pročitate ovaj tekst i dobro se zamislite.

Prije nego što se odlučite da nazovete nekoga ili obavite neko plaćanje, ispratite ove naše preporuke kako biste se zaštitili od nezakonitih radnji i zlonamjernih chatova.

Posebno obratite pažnju kada pretražujete ove fraze na internetu!

 

Broj korisničke službe

 

Kada govorimo o kontaktiranju kompanija, potrebno je da budete jako oprezni i posebna pažnja je potrebna prilikom traženja broja korisničke službe.

Često se odlučimo da broj korisničke službe pokušamo da ga pronađemo preko Gugla. Oni koji su prvi na pretrazi logično nam izgledaju kao zvanični broj kompanije, a ustvari to su udice prevaranata.

Ako nazovete broj koji su postavili prevaranti, oni mogu od vas tražiti određene informacije kako bi „verifikovali vaš identitet“. Na taj način će vam ukrasti vaše lične podatke ili preuzeti kontrolu nad vašim brojem kako bi dodatno prevarili druge ljude.

Preporučljivo je da proučite stranicu zvanične kompanije i nađete zvanični kontakt. Kada kontaktirate zvanični broj kompanije, jedan je bitan korak zaštite od prevara i lopova.

 

Dobro plaćen posao od kuće

 

Takođe, trebalo bi da se bude vrlo oprezan prilikom traženja dobro plaćenog posla od kuće. Želja da se dobro i brzo zaradi i to još ako je od kuće, previše izgleda idealno da bi bilo realno.

Kada je u pitanju zarađivanje novca na internetu, postoji puno lažnih oglasa i ponuda za razne poslove.

Svaki put kada se pojavi takva ponuda, važno je da budete skeptični i da provjerite da li je istina što ste vidjeli. Ako neka ponuda za posao izgleda previše dobro da bi bila istinita, najvjerovatnije jeste prevara.

Pazite na nejasne opise poslova, postove koji su stari mjesecima, i upite o ljudskim resursima koji se šalju sa besplatnih domena e-pošte kao što je @gmail.

 

Najbolji kripto novčanik

 

Konačno, i kada je u pitanju biranje najboljeg kripto novčanika, tu bi trebalo da budete veoma oprezni i pažljivi kako bi se izbjeglo da neko preuzme nadzor nad vašim novčanim sredstvima.

Logično je da želite da svoju vrijednu kriptovalutu sačuvate od ruku prevaranta, hakera i lopova. Međutim, traženje putem jednostavne pretrage je upravo ono što prevaranti žele da uradite – a njihove SEO vještine postavljaju svoje zamke visoko u Google rezultatima.

Preporučujemo da pratite savjete renomiranih web sajtova. Pronađite osnovne informacije o kriptovanju i koristite protokole obezbjeđivanja. Takođe je važno da razumijete svoj profil rizika i odgovorite na to prije nego što izaberete novčanik i započnete korišćenje kriptovaluta.

Takođe obratite pažnju na komentare koji se nalaze u kripto zajednici širom svijeta – to je jedan od najboljih načina da pronađete informacije koje je promišljeno predložio neko sa dugogodišnjim iskustvom.

(IT mixer)