Google je na CES 2020 predstavio novu karakteristiku svog virtualnog pomoćnika – moći će čitati članke kad to zatražite. Trenutno je u razvoju karakteristika Read It moći će pretvoriti u glas bilo koji tekst koji imate na ekranu i trebao bi podržati 42 jezika nakon što se stvarno pokrene.

CES 2020: 

Kad kažete „Okay Google, read it“, aktiviraće se mehanizam za pretvaranje teksta u govor i očitavaće se na „prirodan način“, navodi dev tim. Međutim, članak se mora otvoriti ili u aplikaciji Google, Google Chrome ili Google News platformi – inicijalno neće biti podržane aplikacije trećih strana.

Prema Davidu Kadouchu, vodećem proizvodu u odjelu za istraživanje i mašinsku inteligenciju na Googleu, također ćete biti u mogućnosti prevesti i onda naglas pročitati članak. Međutim, mašinsko učenje je još uvijek „bagovito“ kada grupno prevedete riječi i rečenice. Google nije rekao ništa o vremenskom okviru, tako da je karakteristika „Read It“ još uvijek klasifikovana kao „uskoro“.

(GSMarena)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.