Nakon što je kupio Zash za nepoznatu sumu, CoinGecko namjerava da Zash-ove NFT podatke integriše u svoj API ponudu u drugom kvartalu 2024. godine

 

Agregator kripto podataka CoinGecko kupio je Zash, vodeću kompaniju za infrastrukturu podataka i obavještajnu infrastrukturu bez zamjenljivih tokena (NFT), kako bi proširio svoju ponudu.

Ova akvizicija jača CoinGeck-ovu posvećenost isporučivanju pouzdanih, tačnih i sveobuhvatnih podataka o kriptovalutama i dodatno učvršćuje svoju poziciju agregatora podataka na jednom mjestu i dobavljača zamjenljivih i nezamjenljivih tokena.

Zash su osnovali  izvršni direktor Parit Patel i CTO Efe Surekli 2021. godine sa sjedištem u Londonu. Zash pruža indeksirane NFT podatke izvedene iz 87 različitih blockchain mreža, uključujući Ethereum, Polygon, Binance Smart Chain i Solana.

Zash je lančana NFT firma za analizu podataka koja prikuplja podatke iz više od milion različitih NFT kolekcija i tržišta. Pruža informacije o metapodacima NFT-a, istorijskim trgovinama, pozajmljivanju i takođe otkriva velike trgovine pranja.

„Zash se izdvojio od ostalih provajdera po tome što je napravio tržišni proizvod sa sveobuhvatnim skupom podataka za samo tri godine” , rekao je TM Lee, Izvršni direktor i suosnivač CoinGeck-a.

Zash-ovi kurirani skupovi podataka i API koji se može sastaviti omogućavaju projektima da brzo grade složene aplikacije za blockchain podatke. Značajni web3 projekti kao što su NFTfi, Metaversal i Metaquants, sada Astaria, koji koriste Zash-ove podatke biće spojeni u CoinGeck-ovu bazu klijenata.

„Oduševljeni smo što smo završili prodaju CoinGecko-u i ne možemo smisliti bolji dom za očuvanje zaostavštine onoga što smo izgradili, od izvanrednog brenda koji je CoinGecko razvio u prostoru kriptovaluta tokom skoro decenije. Vjerujemo da će NFT nastaviti da se razvija i otvara nove slučajeve upotrebe na globalnom nivou, stvarajući vrijednost za preduzeća i potrošače. Predviđamo da će naša NFT infrastruktura podataka — dobro pozicionirana u CoinGeck-u — igrati ključnu i uticajnu ulogu u oblikovanju budućnosti ove industrije“, prokomentarisao je Parit Patel.

CoinGecko planira da ugradi Zash-ove NFT podatke u svoju API ponudu do drugog kvartala 2024. godine, omogućavajući korisnicima da iskoriste prednosti integrisanog provajdera usluga i neometano pristupaju podacima zamjenljivih i nezamjenljivih tokena. Pored toga, podaci će postepeno biti uključeni u CoinGecko-ov postojeći NFT alat za praćenje cijena tokom sljedeće godine.

Uslovi kupovine ostaju neotkriveni.

(IT mixer)