Аdvokati kompanije Adobe su poslali upozoravajuće pismo, navodeći da bi Delta mogla da se suoči sa pravnim konsekvencama ukoliko ne promijeni svoj logo

 

Adobe je uočio da Delta logo suviše liči na njihov i zaprijetio autorima aplikacije da bi mogli da se suoče sa pravnim posljedicama.

Apple je nedavno „olabavio“ svoja pravila, dozvoljavajući da proizvođači na App Store-u postavljaju game emulatore. To je dovelo da retro game emulator Delta postane jedna od najpopularnijih aplikacija u prodavnici. Međutim, veliko interesovanje prouzrokovalo je i neke neželjene poslјedice.

Oba loga imaju „izlomljeni“ trougao, sličan grčkom slovu „delta“. Adobe-ov logo je crven sa bijelim, debljim slovom, koje se proteže od ivice do ivice loga. Delta logo čini stilizovano bijelo slovo na ljubičastoj podlozi, manje je i tanje nego kod Adobe-a.

Nema sumnje da ova dva loga liče, ali je isto tako činjenica da ove dvije kompanije funkcionišu u različitim industrijskim granama. Teško da će Adobe ikad ući na tržište retro game emulatora, a još teže je zamisliti da bi Delta mogla da uđe na tržište u kome Adobe dominira. Šansa za stvaranje konfuzije je minimalna, ali očigledno je da Adobe ne misli tako.

 

Upozoravajuće pismo

 

Njihovi advokati su poslali upozoravajuće pismo 7. maja, navodeći da bi Delta mogla da se suoči sa pravnim konsekvencama ukoliko ne promijeni svoj logo, jer smatraju da su prekršena Adobe-ova prava.

U email-u su naveli da Deltin logo suviše liči na njihovo „A“ u logou. Advokati su dali rok od 10 dana za odgovor. U međuvremenu, Delta je dobila email od Apple-a u kome su naveli da Adobe zahtjeva od njih da se ukloni Delta aplikacija iz prodavnice.

Delta je odgovorila na oba email-a, navodeći da njihov logo predstavlja stilizovano grčko slovo „delta“, a ne „A“ kako je Adobe naveo, ali da će ipak promijeniti svoj logo. Samo nekoliko dana posle toga, lansirali su novi logo, koji izgleda kao slomljeni trougao. Dizajn novog loga nije tako jednostavan i čist kao originalni, ali to je mala cijena po poslovanje u odnosu na eventualnu Adobe-ovu tužbu.

(TechCrunch)