Veliki udarac za Microsoft

 

Šef Coalition studija Rod Fergusson najavio je da napušta razvoj Gear of War, i da će nadgledati franšizu Diablo 4 u kompaniji Blizzard Entertainment.

Fergusson se službeno oglasio na Twitteru, otkrivši da će se pridružiti Blizzard-u u martu gdje će se, bez sumnje, pridružiti timu u razvoju predstojećih igara Diablo 4 i Diablo 4 Immortal.

Fergusson nadgleda razvoj franšize Gears of War od 2014. godine, kada je Microsoft kupio seriju od Epic Games.

Ovaj potez zasigurno će predstavljati udarac Microsoftu i Gears franšizi, ali s dvije nove igre na putu, ovo je definitivno uzbudljivo vrijeme za veterana iz industrije koji će uskočiti u Diablo franšizu.

 

Šta ovo znači za Diablo?

 

Iako ne očekujemo da će se „Roadie Run“ (taktika u igri Gears of War) pojaviti u Diablu 4, neko s bogatim iskustvom se pridružio Diablo timu sigurno nije ništa loše. Posebno imajući u vidu da je Fergusson prošle godine pomogao u upravljanju Gears-om 5 do kritičnog uspjeha.

I to je takav smjer koji bi Blizzard (vjerojatno) mogao učiniti sa sada. Kompanija je u posljednjih nekoliko godina poprilično posrnula od obožavatelja iz različitih razloga, od njihove reakcije na proteste u Hong Kongu do razočaravajućeg otkrivanja Diablo Immortal – ako to držimo kratkim i jednostavnim.

Otkrivanje Diablo Immortal takođe je donekle primoralo ruku kompanije, što znači da je trebao otkriti Diablo 4 na BlizzCon-u 2019 – vjerojatno prije nego što je bilo predviđeno.

Ali bez obzira na to, sada znamo da Blizzard ne radi na jednoj, već na dvije Diablo igre. O ovome ne znamo puno, niti ćemo uskoro očekivati ​​izdanja, ali nadamo se da će s Fergussonom na čelu obje igre biti vrijedno čekati.

(Techradar)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.