Bogatstvo osnivača Amazona Džefa Bezosa (Jeff Bezos) poraslo je na skoro 172 milijarde dolara, što je, prema Blumbergovom indeksu milijardera, novi rekord kada je riječ o najbogatijim ljudima svijeta.

Razlog za dobre rezultate Amazona je ogroman porast onlajn kupovine tokom pandemije virusa korona.

Bezos je ove nedjelje premašio svoj prethodni rekord koji je postavio u septembru 2018. godine, kada je posjedovao bogatstvo od 167,7 milijardi dolara.

Njegovo bogatstvo nastavilo je da raste uprkos razvodu od bivše supruge Mekenzi prošle godine, kada je ona dobila 25 odsto deonica Amazona, što je oko četiri odsto udjela u kompaniji, prenosi CNN.

Ona je trenutno 12. najbogatija osoba na svijetu sa 57 milijardi dolara.

Amazon, koji se suočava s kritikama u vezi sa bezbjednošću radnika i zaradama saopštila je ove nedjelje da izdvaja više od 500 miliona dolara kao „bonus zahvalnosti“ radnicima na prvoj liniji koji su radili za kompaniju tokom juna.

Taj potez dolazi nakon što je kompanija ukinula povećanje satnice od dva dolara i dvostruko uvećanje plate za prekovremeni rada za radnike na prvoj liniji na kraju maja.

 

(Tanjug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.