Ipak, ne očekujte da ćete se ovim putem obogatiti

 

Facebook je možda prestao slušati i prepisivati ​​glasovne Messenger razgovore, ali i dalje mu trebaju glasovni snimci kako bi poboljšao tehnologiju prepoznavanja govora. Dakle, Facebook će platiti odabranim korisnicima da snime isječke zvuka putem novog programa koji se zove „Izgovori“, prenosi The Verge. U zamjenu za to, korisnici mogu zaraditi do 5 dolara.

Facebook će koristiti svoju aplikaciju za istraživanje tržišta „Viewpoints“ preko koje je korisnicima plaćao ankete. Kvalifikovanim korisnicima biće zatraženo da zabilježe frazu „Hey Portal“, a iza nje imena prijatelja na popisu prijatelja. Ako učestvujete, moraćete ponoviti izjavu dva puta i to učiniti za set od 10 imena kako biste zaradili 200 bodova u aplikaciji Viewpoints. Za isplatu morate zaraditi 1.000 bodova, ali možete snimiti do pet setova za postizanje tog praga. To znači 5 dolara, tako da dođemo do računice da svako snimanje vrijedi pet centi.

Od ovog programa se nećete obogatiti. Međutim, ovo je zanimljiv način na koji će Facebook poboljšati svoje AI vještine transkripcije bez uzimanja glasovnih poruka iza leđa korisnika. Apple i Google pauzirali su svoje programe za audio transkripciju, a Amazon sada dopušta korisnicima da odustanu od ocjenjivanja audio zapisa. Međutim, čini se da nijedna od ovih kompanija ne nudi novac u zamjenu za audio. Google plaća nekim korisnicima da vrše ankete, tako da ne bi bilo previše šokantno kada bi kompanija slijedila Facebookovu odluku o tome.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.