Gejming platforma Twitch privremeno je zabranila pristup američkom predsedniku Donaldu Trampu

 

Kompanija Twitch, koja je u vlasništvu Amazona saopštila je da su registrovali „govor mržnje“ koji je dolazio sa Trampovog naloga, a dve objave su bile ključne u odluci da se zabrani pristup Donaldu Trampu.

Prvo, u pitanju je snimak mitinga iz 2015. godine, gdje je Tramp tvrdio da Meksiko šalje silovatelje u SAD. Druga sporna objava je snimak Trampovog mitinga od 20. juna ove godine u Tulsi. Tamo su se navodno čuli njegovi rasistički komentari.

„Kao bilo ko drugi, političari na platformi Twitch moraju da se pridržavaju naših uslova i smjernica. Ne pravimo nikakve izuzetke za političke ili informativne sadržaje, i reagovaćemo svaki put kada dobijemo prijavu i kada su naša pravila prekršena“, rekli su iz Twitch-a u izjavi za portal The Verge.

Nije jasno koliko će trajati ova zabrana, ali vjerovatno se Tramp oko toga i ne uzbuđuje previše, s obzirom na to da njegov Twitch nalog ima oko 125.000 pratilaca.

Ova brojka svakako nije mala, ali treba je staviti u širi kontekst. Poređenja radi, na društvenoj mreži Twitter, Trampa prati oko 83 miliona ljudi.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.