Procurila je informacija da će iQOO Neo 9s Pro+ imati Snapdragon 8 Gen 3 čipset i posebni grafički koprocesor

 

iQoo Neo 9s Pro serija — koja obuhvata modele iQoo Neo 9s Pro+ i Neo 9s Pro — mogla bi uskoro biti lansirana.

Dok se o Neo 9s serijama već neko vrijeme šuška, nedavni izvještaji otkrivaju da neće postojati jedan već dva modela koji će Neo 9s pretvoriti u seriju, za koju se očekuje da će stići nakon lansiranja iQoo Neo 9 Pro.

Isti izvještaj takođe navodi da će iQoo Neo 9 Pro biti jedan od prvih telefona koji će se isporučiti sa Dimensity 9300+ čipsetom. Sada je više detalja o skupljem modelu iQoo Neo 9s Pro+ otkrio tipster na kineskoj web stranici za mikroblogovanje.

Informacije dolaze od Digital Chat Station putem Weibo objave koja je otkrila nekoliko detalja o nadolazećem pametnom telefonu. U prethodnom izvještaju je isti tipster otkrio da će neobjavljeni pametni telefon biti lansiran s Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 SoC-om. U svom najnovijem postu, tipster spominje da će se iQoo Neo 9s Pro+ prodavati kao uređaj srednjeg ranga i da će biti objavljen kasnije ove godine. To takođe znači da se dva telefona možda neće pokrenuti istovremeno.

 

Nezvanične specifikacije

 

Izvor dodaje da će iQoo Neo 9s Pro+ biti opremljen 6,78-inčnim ekranom rezolucije 1,5K (2800 x 1260 piksela) i brzinom osvježavanja od 144Hz. Uređaj će takođe imati modulaciju širine impulsa od 2160Hz (PWM) i DC zatamnjenje.

Telefon bi trebalo da ima primarnu kameru od 50 megapiksela i biće dostupan u dvije varijante. Prvi je 16GB + 512GB RAM-a i konfiguracija za skladištenje, a drugi je varijanta od 16GB + 1TB. Tipster takođe dodaje da će telefon biti opremljen posebnim grafičkim koprocesorom kao što je iQoo 12 koji ima poseban Q1 superkompjuterski čip koji radi zajedno sa Snapdragon 8 Gen 3 čipom.

Očekuje se da će telefon imati vrlo konkurentnu cijenu prema izvoru, s obzirom na to da će ponuditi vrhunski Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 SoC na višem kraju srednjeg opsega globalno ili na nižem kraju premium segmenta.

Prethodno se pretpostavlalo da bi vivo brend mogao da ide na Neo 10, ali pošto će ovi telefoni doneti samo jednu promenu, čipset, bilo bi logično da se iQOO ne pretvara da je ovo nova linija – to je samo nadogradnja.

Međutim, ako iQOO fanovi žele više od samo vodećeg čipseta, možda će više voljeti bolji ekran i sposobnije kamere; i dalje mogu izabrati iQOO 12 ili iQOO 12 Pro.