Fantastična „obrnuta mikrotalasna“, pod nazivom „Juno“, u stanju je da ohladi pivo, flašu vina ili limenku nekog gaziranog pića. Ovaj „hladiša“ koristi termoelektrični rashladni motor koji „vrti“ vodu oko pića velikom brzinom, čime brzo smanjuje temperaturu limenke.

Sama mašina se, prilikom procesa hlađenja ne pomjera, a piće je spremno za konzumiranje čim izađe iz „obrnute mikrotalasne“. Predstavljeni prototip, za sada, može da ohladi po jednu flašu ili limenku pića.

Pročitajte još: 

Nesvakidašnju „mikrotalasnu“, predstavljenu na ovogodišnjem CES sajmu u Las Vegasu, dizajnirala je i konstruisala kalifornijska kompanija Matrix Industries, čija je specijalnost proizvodnja pametnih satova sa toplotnim napajanjem, prenio je britanski The Sun.

Kreatori „Juna“ planiraju da uređaj osposobe za komercijalnu upotrebu i to veoma brzo. Matrix je na sajtu Indiegogo već pokrenuo pretprodaju svog izuma, a nakon samo dva dana od aktivacije kampanje, firma je zaradila preko 100.000 funti.

Više desetina uređaja je već prodato na taj način, a kompanija je najavila da će, ako sve bude po planu, sa isporukom krenuti već u avgustu ove godine. Cijene variraju od 153 funte za jednu mašinu, pa sve do 7.600 funti za trgovce koji žele da kupe i do 50 Juno „hladiša“ odjednom.

(Telegraf.rs)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.