WhatsApp je uveo novu opciju na iPhone, koji vam omogućava napraviti naljepnice od vaših fotografija i dijeliti ih s prijateljima

 

WhatsApp platforma je predstavila opciju koja korisnicima omogućava napraviti, uređivati i dijeliti naljepnice (stickers) kada koriste verziju za iOS. To korisnicima olakšava stvaranje naljepnica bez napuštanja aplikacije.

Dodavanje sticker-a unijelo bi dosta zabave u obične razgovore, ističu u The Indian Express-u. WhatsApp vam omogućava da svoje razgovore učinite kreativnim pretvaranjem svojih fotografija u naljepnice ili personalizovanjem svojih postojećih slika.

Nova opcija ne zahtijeva od korisnika povlačenje i ispuštanje iz galerije slika ili korišćenje nezvaničnih aplikacija trećih strana. To znači da korisnici sada mogu da eksperimentišu sa svojom kreativnošću bez brige o bezbjednosti jer je nova opcija podržana WhatsApp-ovom end-to-end enkripcijom.

Naljepnice možete napraviti sa WhatsApp funkcijom automatskog obrezivanja zajedno sa paketom alata za uređivanje koji mogu pomoći u prilagođavanju tekstova i crteža. Štaviše, nakon što se naljepnica pošalje, automatski se sprema u ladicu za naljepnice, a korisnici je mogu podijeliti kad god žele.

Evo kako napraviti naljepnicu (sticker):

  • Otvorite ladicu za naljepnice odabirom ikone naljepnice sa desne strane tekstualnog okvira
  • Odaberite opciju kreiraj naljepnicu i odaberite bilo koju sliku iz galerije
  • Personalizujte svoju naljepnicu odabirom izreza i dodavanjem teksta, drugih naljepnica ili čak crteža na nju.
  • Pritisnite Pošalji

Evo kako urediti naljepnicu (sticker):

  • Idite na ladicu za naljepnice, dugo pritisnite naljepnicu koju želite urediti
  • Odaberite opciju uredi naljepnicu
  • Prilagodite naljepnicu dodavanjem teksta, drugih naljepnica ili crteža
  • Pritisnite Pošalji kada završite

Alat za izradu naljepnica Sticker Maker je već dostupan za WhatsApp web-u i biće dostupna na iOS 17 u sljedećih nekoliko dana. Oni sa starijim verzijama iOS-a moći će uređivati ​​postojeće naljepnice, ali neće moći stvarati nove.

(IT mixer)