Aplikacija Beeper Mini, koja omogućuje slanje poruka sa plavim oblačićima iMessage na Android telefoni, uklonjena je iz Google Play Store-a

 

Da će aplikacija Beeper Mini biti uklonjena iz Play Store-a, Beeper tim zvanično je objavio odluku u četvrtak putem poruke korisnicima Beeper Clouda.

Opcija iMessage iz Beeper Mini je premještena u ‘Labs’ odjeljak u aplikaciji Beeper Cloud.

„Premjestili smo iMessage u ‘Labs’ u Beeper Cloudu i uklonili Beeper Mini iz Play Store-a”, navodno je stajalo u poruci korisnicima Beeper Clouda. Iako aplikacija Beeper Mini više nije dostupna za preuzimanje sa Google-ove prodavnice, još uvijek se može učitati sa strane putem apk datoteke dostupne na Beeper web sajtu. Beeper Cloud i dalje je dostupan u Play Store-u.

Prošli mjesec, Beeper je najavio konačno ažuriranje Mini aplikacije na svom blogu. Nakon brojnih rješenja i popravaka kako bi iMessage radio stabilno na Android telefonima, kompanija je priznala da su njeni napori dugoročno „neodrživi“. Kompanija je potvrdila da više neće izdavati popravke za svoju aplikaciju ako Apple poremeti uslugu.

„Koliko god  želimo da se borimo za ono za što vjerujemo da je fantastičan proizvod koji bi stvarno trebalo da postoji, istina je da ne možemo pobijediti u igri mačke i miša sa najvećom kompanijom na svijetu“, reko je Beeper tim.

Iz Beeper-a su potvrdili da između mnogih drugih stvari rade i na velikom poboljšanju performansi za Beeper Desktop, poboljšanjima Linkedin, Instagram i Google Messages mostova.

Apple, koji je stalno blokirao Beeper-ove napore da pokrene iMessage na Android telefonima, tvrdio je da aplikacija Beeper Mini predstavlja „značajne rizike za bezbjednost i privatnost korisnika“. Tim Beepera, međutim, poriče tu tvrdnju, optužujući Apple da monopolizuje uslugu iMessage kako bi prodao više iPhone-a.

Čini se da je ideja o iMessage zasnovanog na telefonskom broju na Androidu mrtva i pokopana, ali barem će Beeper nastaviti da živi u nekom obliku, a iMessage rješenje Beeper Cloud i dalje je zgodan alat za arsenal Android korisnika.

Ali sve bi to moglo biti sporno kasnije ove godine kada Apple donese RCS podržku za iPhone, što podjednako predstavlja veliku prednost za Android i iOS.

(IT mixer)