Apple Vision Pro hedset neće imati Netflix-ovu namjensku aplikaciju pri lansiranju

 

Netflix navodno ne planira da lansira aplikaciju posebno za Apple-ove Vision Pro AR/VR naočare, niti želi da svoju iPad aplikaciju učini kompatibilnom sa platformom prema izvještaju Bloomberg-a.

Ovaj potez znači da korisnici neće moći da gledaju Netflix u namjenskoj aplikaciji – poput ostalih servisa za striming koji su najavili podršku za Vision Pro, uključujući Disney+, Max, Amazon Prime Video i Paramount Plus. Umjesto toga, korisnici će morati da gledaju sadržaj sa Netflix-a u web pretraživaču. To će filmove ili TV emisije koje gledaju učiniti daleko manje impresivnim.

Takođe će spriječiti korisnike da gledaju sadržaj van mreže i moglo bi postaviti ograničenja na rezoluciju, jer kvalitet videa na Netflix-ovoj web aplikaciji razlikuje se u zavisnosti od pretraživača.

“Naši članovi će moći da uživaju u Netflix-u na web pretraživaču na Vision Pro, slično kao što naši članovi mogu uživati ​​u Netflix-u na Mac računarima,” rekla je potparolka Netflix-a Kumiko Hidaka.

Netflix nije spomenut u Apple-ovoj najavi da će se Vision Pro lansirati s 3D filmovima i iskustvima sa Disney+ i Apple TV-a. Netflix-ovo odsustvo na hedsetu, koji košta 3 499 dolara, moglo bi da učiniti uređaj manje primamljivim za one koji žele da ga koriste kao mjesto za strimovanje svojih omiljenih emisija i filmova.

 

Apple Vision Pro hedset

 

Ovo je prvi Apple proizvod kroz koji gledate, a ne u njega i koji izgleda kao naočare za skijanje.

Apple predstavio "Vision Pro" - AR/VR naočare

Ovaj uređaj dolazi sa prednjom staklenom stranom i aluminijumskim okvirom, sadrži pet senzora, 12 kamera, 4K ekran za svako oko i kompjuter sa ventilacijom za hlađenje.

Maskica hedseta i traka za glavu su obložene tkaninom i modularne su, omogućavajući prilagođavanje različitim oblicima lica i veličinama glava.

Apple garantuje da korišćenje ovog hedseta neće izolovati korisnike od okoline. Uređaj prikazuje oči korisnika kroz sistem, a u režimu potpune virtuelne stvarnosti, osvijetljeni ekran se zamračuje sugerišući da korisnik nije dostupan. Takođe, uređaj kreira digitalnog avatar korisnika skeniranjem lica.

(IT mixer)