Netflix najavio povećanje cijena za svoje Basic i Premium pakete

 

Povećanje cijena za Basic paket, koji je Netflix ugasio ranije ove godine, ide sa 10 na 12 dolara, dok se Premium povećava sa 20 na 23 dolara.

Netflix je rekao da će njegovi paketi podržani oglasima i Standardni paketi ostati isti na 7 i 15,49 dolara, respektivno. Kompanija je poslednji put povećala cijene početkom 2022. godine.

Čini se da se potez kompanije da ograniči dijeljenje lozinke isplatio, piše Engadget. Sada ima 247,15 miliona korisnika, što je značajno povećanje od 10 odsto godišnje. Plaćeni neto dodaci pretplatnika iznosili su 8,76 miliona za Q3, što je najveće povećanje u prošloj godini. Pored toga, čini se da je Netflix-ov paket podržan od reklama krenuo na vrući početak koji je očekivao jer je činio 30 posto svih novih registracija u zemljama u kojima je dostupan.

Netflix je promijenio svoju strategiju kako se prilagođava sa svojih vrhunaca pandemije dok se suočava sa povećanom konkurencijom. Pored povećanja cijena, paketa podržanog oglasima i suzbijanja dijeljenja lozinki, servis za striming čak preduzima i neobičan korak – prelazak u maloprodaju.

Povećanje cijena nije samo ko Netflix-a. Disney+, Hulu i Max su svi izdali povećanja u posljednjih 12 mjeseci. Xbox Game Pass, PlayStation Plus, Spotify, YouTube Premium i Apple Music su povećali svoje pretplate u prošloj godini.

(IT mixer)