Linksys, kompanija za povezivanje doma i malih kancelarija, najavila je svoj prvi Wi-Fi 7 mesh sistem Velop Pro 7

 

Linksys Velop Pro 7 pokreće najnovija Qualcomm Networking Pro 620 platforma, za koju kompanija kaže da joj pomaže da postigne „stabilnost poput žice“. Mrežni sistem može da poveže do 200 uređaja po čvoru i svaki čvor nudi približno 3.000 kvadratnih stopa pokrivenosti.

Namjenski napravljen za najefikasniji WiFi način rada do danas, najnovije Linksys-ovo rješenje pruža nevjerojatno iskustvo striminga, saradnje i igranja i može se postaviti za manje od 10 minuta.

Linksys kaže da ovi ruteri koriste vlasničku tehnologiju pod nazivom Continuous Mesh koja kontinuirano optimizuje sistem tako da odgovara povezanim uređajima i povećava brzinu. Kompanija kaže da ovo čini Velop Pro 7 posebno korisnim za gedžete opremljene AR/VR tehnologijom, poput nedavno izdatih slušalica Meta Quest 3.

“Prosječno domaćinstvo danas ima najmanje 10 povezanih uređaja. Uz AR i VR koji postaju nova normala u rješenjima za bezbjednost kuće, posao i zabavu, Linksys Velop Pro 7, naš najnapredniji mrežni sistem dosad, otvara vrata za korištenje tehnologije sljedeće generacije bez kompromisa”, rekao je Jeevan Patil, potpredsjednik za iskustvo u Linksys-u.

Linksys Velop Pro 7 je namjenski izrađen za Wi-Fi 7, najefikasniji WiFi način rada do danas, sa brzinama do 5 puta većim od Wi-Fi 6 – prenos informacija munjevito brz preko stabilnih veza uz vrlo nisku latenciju.

Ovo je tropojasni sistem, tako da će se povezati na bilo šta, što je uvek lijepo. Takođe se integriše sa aplikacijom Linksys, tako da možete da pratite koji su uređaji povezani da biste otkrili sve što ne pripada. Ova aplikacija vam čak omogućava pauziranje bežične veze kako biste se mogli usredsrediti na zadatke koje obavljate.

 

„Droplet“ dizajn Linksys Designer Series

 

Linksys Designer Series ponovno osmišljava koncept kućne povezanosti s ukusnim, pažljivo dizajniranim proizvodima koji podižu ljestvicu estetike. Proizvodi u Designer seriji imaju elegantan, moderan izgled, ali još uvijek pružaju brzinu, stabilnost i pouzdanost.

“Uzbuđeni smo što možemo sarađivati ​​s Linksysom kako bismo potrošačima predstavili ovu tehnologiju koja mijenja igru ​​sa Velop Pro 7 koji pokreće Qualcomm Networking Pro 620 platforma. Isporučujući karakteristike sljedeće generacije Wi-Fi 7 danas, idealno je rješenje za kućne mesh sisteme gdje će rastući ekosistem mobilnih, računarskih i XR uređaja izgrađenih na Qualcomm FastConnect 7800 imati koristi od poboljšanog WiFi 7 bežičnog iskustva,” rekao je Ganesh Swaminathan, potpredsjednik i generalni direktor, Wireless Infrastructure and Networking, Qualcomm.

Linksys Velop Pro 7 dolazi sa stabilnošću i performansama poput žica. Sposoban je za rad sa više veza koji isporučuje usluge poput agregacije veza i preusmjeravanja veze koje su uobičajene u žičanim mrežama.

Ambalaža Velop Pro 7 može da se reciklira i izrađena je od 65% recikliranog materijala.

 

Cijene i dostupnost

 

Svi sistemi dolaze sa produženom trogodišnjom garancijom i korisničkom podrškom 24/7 širom svijeta. Linksys Velop Pro 7 sada je dostupan na Linksys.com, Best Buy i Amazonu.

Cijene paketa su:

  • Paket sa 1 čvorom košta 399,99 dolara– preporučuje se za do 3 sobe / 1 sprat
  • Paket sa 2 čvora košta 749,99 dolara – preporučuje se za do 6 soba / 2 sprata
  • Paket sa 3 čvora košta 999,99 dolara – preporučuje se za do 9 soba / 3 sprata

(IT mixer)