Meta je odlučila da uskladi dizajn aplikacije WhatsApp na iOS-u i Android-u

 

WhatsApp za Android dobija novi izgled korisničkog interfejsa i tako približava dizajn sličniji iOS-u. Beta izdanja pokazuju da je donja traka za navigaciju pretrpila najveće promjene. Meta takođe radi na redizajniranom kontekstualnom meniju za poruke, približavajući još jedan aspekt iOS verziji.

Sa ovim promjenama WhatsApp-a pokušava da obezbijedi konzistentnije korisničko iskustvo na svim platformama. Ovim promjenama pokušava da se održi korak sa drugim vodećim aplikacijama za razmjenu poruka. Međutim, čini se da platforma u vlasništvu Meta takođe malo mijenja gornju traku u Android verziji.

WhatsApp će uvesti uskoro novo ažuriranje koje će promijeniti boju gornje trake u aplikaciji. Nadolazeća verzija 2.23.13.17, koja je trenutno u fazi beta testiranja, stići će s ovom promjenom, koja će navodno da poboljša interfejs aplikacije, a sama traka biće nešto tamnija u odnosu na onu koja se trenutno nalazi u aplikaciji.

WABetaInfo je takođe pronašao nagovještaje tamnije gornje trake. U trenutnoj verziji aplikacije, zaglavlje ima svijetliju nijansu u poređenju sa ostatkom korisničkog interfejsa kada je telefon u tamnom režimu. U budućem ažuriranju, ovo ponašanje se može promijeniti, a WhatsApp će navodno uvesti tamniju nijansu za zaglavlje, slično kao kod iOS-a.

Uvođenjem tamnije gornje trake aplikacije WhatsApp usklađuje aplikaciju sa stilom Material Design 3, dajući mu moderniji izgled. Cilj je osvježiti izgled aplikacije jer već duže vrijeme nije dobila ažuriranje interfejsa.

WhatsApp za android
Novi WhatsApp interfejs za Android

Iako će mnogi pozdraviti ovu promjenu, neki se i dalje nadaju novoj vrsti tamne teme na Androidu, slično onoj dostupnoj na WhatsApp-u za iOS. Ovo bi uključivalo tamniju temu sa sivim tonovima i crnim bojama, posebno pogodnim za uređaje sa AMOLED ekranima, pružajući poboljšane performanse i estetiku. Međutim, još nema nagovještaja za tako nešto.

Ono što će uskoro biti najveća novina na WhatsApp-u jeste mogućnost korišćenja dva odvojena WhatsApp naloga u istoj aplikaciji. To znači da korisnici više neće morati da traže alternativne načine da koriste dva naloga na istoj aplikaciji, kao što su Dual Messenger ili Secure Folder. Ovo će najviše biti od koristi onima koji imaju poslovni i privatni račun, a vole da koriste samo jedan uređaj.

Ovaj redizajn WhatsApp-a na Androidu je dobrodošao, a konačan sud će dati sami korisnici.

(IT mixer)