Facebook je u oktobru 2021. godine rebrendirao kompaniju i promijenio naziv u Meta

 

Kompanija pod nazivom META objavila je da će tužiti Facebook zbog „krađe“ naziva META, navodeći da je Zakerberg „urušio uspostavljeni brend kompanije“.

„Facebook je 28. oktobra 2021. iskoristio naš brend i naziv META, u čiju smo izgradnju uložili više od dvanaest godina krvi, znoja i suza“, stoji u objavi na sajtu kompanije. „Nakon osam mjeseci bezuspješnih pokušaja i pregovora sa Facebook-om, ne preostaje nam ništa drugo nego da podnesemo tužbu“, navodi se u saopštenju kompanije.

Posao kompanije sada zavisi od mnogih skandala vezanih za Facebook.

„Meta.is više ne može da prodaje robu i usluge pod nazivom META“, navodi se u žalbi.

„Potrošači će vjerovatno pogrešno shatiti da roba i usluge potiču od Facebook-a i da je Meta.is povezana sa toksičnošću koja je neraskidivo povezana sa Facebook-om.“

Meta.is pokreće tužbu na osnovu već zaštićenog logotipa i imena. Međutim, očekuje se da će borba na sudu biti veoma teška, obzirom na širok spektar promjena koje je Facebook napravio otkako je promjena imena postala zvanična.

(The Verge)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.