NASA pokrenula svoju novu uslugu striminga NASA Plus, platformu bez oglasa koja je od 8. novembra dostupna na iOS, Android, Roku, Apple TV i Fire TV

 

NASA (Nacionalna uprava za aeronautiku i svemir) predstavila je sopstveni servis za striming pod nazivom NASA Plus. Korisnici mogu da ažuriraju NASA aplikaciju na svom telefonu na najnoviju verziju kako bi iskusili razne svemirske i naučne emisije, koje takođe uključuju originalne serije zajedno sa sadržajem koji je osvojio Emi.

Još u julu, o čemu je pisao i IT mixer, NASA je najavila pokretanje sopstvene OTT usluge pod nazivom NASA Plus, digitalne platforme sa sadržajem koji se odnosi na nauku i svemir. Platforma već ima sadržaje vezane za svemirski teleskop James Webb, animirane dječije emisije o planetama i svemiru, lične priče crnih NASA astronauta i slike kosmosa ultra visoke rezolucije.

 

Platforma za nauku i tehnologiju

 

Pored toga, postoje emisije poput Dokumentarca u Artemidi: 1, Drugi svjetovi: Planete, Prvo svjetlo i još mnogo toga. Platforma trenutno nudi sadržaje do HD rezolucije. Većina sadržaja koji se trenutno nalazi na NASA+ platformi je na engleskom i španskom jeziku.

NASA će takođe koristiti ovu platformu za prenos različitih događaja uživo. Ako vas zanima svemir, onda je NASA Plus odlična platforma koja nudi mnogo sadržaja vezanih za nauku i tehnologiju.

„Naša vizija je da inspirišemo čovječanstvo kroz jedinstveno NASA web iskustvo svjetske klase“, rekao je Džef Siton, direktor za informacije u sedištu NASA-e.

Korisnici će takođe imati besplatan pristup obilju neograničenog NASA sadržaja, uključujući arhivu od preko 21.000 slika, NASA televiziju, funkciju istraživanja solarnog sistema, nedjeljne podkaste, mogućnosti posmatranja i praćenja Međunarodne svemirske stanice, informacije o misiji i radio Third Rock.

Kako bi upotpunila ove novo proširene digitalne usluge, NASA je svojoj zvaničnoj mobilnoj aplikaciji dala potpunu preobrazbu koristeći elegantan ažurirani interfejs za dobijanje detalja o predstojećim i tekućim misijama, klimatskim podacima, istraživanjima, otkrićima i 3D modelima proširene stvarnosti više od 30 NASA orbitara i kritične misije.

NASA-ina platforma za striming sadržaja je besplatna usluga bez oglasa i može joj se pristupiti preko web pretraživača tako što ćete posjetiti plus.nasa.gov ili preuzimanjem NASA aplikacije, dostupne za Android i iOS uređaje. Slično tome, NASA+ je takođe dostupna na platformama kao što su Apple TV i Roku.

(IT mixer)