Photoshop podiže generativnu vještačku inteligenciju na viši nivo uz Generative Exand, novi radni proces posvećen proširenju slika van njihovih prvobitnih granica

 

Adobeova aplikacija Photoshop sada podržava tekstualna pitanja na preko sto jezika i ima novu funkciju pod nazivom „Generative Expand“.

Podsjećanja radi, Firefly je generativna AI platforma koja omogućava korisnicima da kreiraju realistične i raznolike slike jednostavnim tekstualnim komandama. Prvi put je integrisan u Photoshop u maju, lansiranjem Generative Fill.

Sada, Photoshop podiže generativnu vještačku inteligenciju na novi nivo uz Generative Expand, novi radni tok posvećen proširenju slika van njihovih prvobitnih granica. Korisnici mogu neprimjetno da promjene veličinu bilo koje slike tako što će kliknuti i prevući alatku Crop, a Photoshop će popuniti novi bijeli prostor sadržajem generisanim od vještačke inteligencije koji se prirodno stapa sa postojećom slikom.

Korisnici takođe mogu da koriste tekstualne upite da odrede kakvu vrstu sadržaja žele da dodaju proširenoj slici, kao što je „dodaj tamne oblake“ ili „dodaj zelenu travu“. Photoshop će generisati više varijacija koje korisnici mogu da biraju i dodati ih nedestruktivno u novi generativni sloj.

Adobe kaže da je Generative Exand idealno za situacije u kojima korisnici žele da podese odnos širine i visine, poravnaju fokus ili prošire pozadinu slike. Takođe može da se koristi za kreativno eksperimentisanje i ideje, jer korisnici mogu da istražuju različite scenarije i kompozicije sa generativnom vještačkom inteligencijom.

Uz Generative Expand, korisnici mogu da potroše manje vremena na uređivanje i više vremena na kreiranje i prilagođavanje svojih slika za svoje kreativne potrebe. Da bi pristupili ažuriranim jezičkim upitima i generativnom proširenju, korisnici mogu da započnu besplatnu probnu verziju Photoshop-a ili da već ažuriraju svoju Photoshop (beta) aplikaciju.

(II mixer)