Poboljšana stabilnost i sigurnost kao i dodatak novih funkcija

 

Dostupna je nova verzija Google Chrome internet preglednika za ažuriranje.

Nova verzija uključuje sva uobičajena poboljšanja stabilnosti i sigurnosti, kao i neke zanimljive nove funkcije. Google Chrome verzija 81 dostupna je na macOS, Windows, ChromeOS, Linux i Android operativnim sistemima.

Jedan od najzinimljivijih noviteta je uvođenje Near Field Communications (NFC) u Android verziju. Iako će proći malo vremena dok se iz NFC ne izvuče maksimum, u teoriji ovo bi moglo da znači korišćenje NFC čipa na vašem telefonu za dobijanje informacija iz raznih uređaja.

Praktično, ovo znači da biste mogli da sinhronizujete internet servise (kao, na primjer, Deezer), sa zvučnicima koji imaju NFC mogućnost i tako da slušate muziku kod kuće.

Takođe, nova verzija Google Chrome pregledača podržava i podršku za Augmented Reality (AR). Ovo uključuje, na primjer, mogućnost vizuelnog predstavljanja objekata iz online prodavnice u vašem domu pomoću kamere na vašem telefonu.

Postoji još nekoliko inovacija vrijednih pomena. Takva je, na primjer, mogućnost da se vidi položaj medija koji se reprodukuje tamo gdje se nalaze obavještenja na Android 10 OS. Sa istog mjesta možete i da mijenjate pjesme ili video-klipove, kao i da ih premotavate unaprijed ili vraćate unazad.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.