Prva kripto berza u BiH počeće sa radom 14. septembra, u okviru BCX kripto mjenjačnice koja već dvije godine kontinuirano radi na razvoju tržišta digitalne imovine u BiH

 

BCX kripto berza označava veliki korak naprijed ka stvaranju novog i vlastitog tržišta digitalne imovine u BiH i regiji, koje nije zavisan od stranih berzi.

„BCX kripto Berza predstavlja jedan veći nivo i sljedeću stepenicu u razvoju BCX platforme, a samim tim i kripto tržišta u Bosni i Hercegovini i regiji. Do sad je naša prva i jedina usluga bila BCX mjenjačnica koja je povezana i zavisi od svjetski poznatih kripto berzi“, rekao je Boris Majstorović, suosnivač i direktor BCX-a.

Majstorović je dodao još: „S ovom novom uslugom smo stvorili tehničke preduslove da razvijamo vlastito tržište digitalne imovine u Bosni i Hercegovini i regiji, gdje ne bi smo zavisili od stranih berzi. Za krajnjeg korisnika to znači da može da iznese svoju ponudu i potražnju odnosno cijenu po kojoj želi da kupi ili cijenu po kojoj želi da proda svoju digitalnu imovinu – kripto valutu na našoj BCX kripto Burzi.“

„Ono što je najbitnije za krajnjeg korisnika zbog manjih troškova koji će biti, korisnici koji budu koristili BCX kripto berzu će imati manje provizije prilikom kupovine i prodaje digitalne imovine u odnosu na provizije BCX mjenjačnice“, saopštio je direktor BCX-a.

(ICT Business)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.