Prema nedavnoj analizi koda u najnovijoj verziji Samsungove Health aplikacije, kompanija planira uvesti vrijednu novu funkciju na svoje pametne satove. Uskoro ćete moći pratiti zdravstvene podatke prikupljene Galaxy satom za dijete ili drugog člana porodice putem svog pametnog telefona.

Funkcija će uključivati proces odobrenja koji omogućava jednom Samsung nalogu da upravlja zdravstvenim podacima za druge naloge, uz ugrađene provjere privatnosti i sigurnosti kako bi se spriječila zloupotreba. Bilo koji član porodične grupe će imati mogućnost prestati dijeliti svoje podatke ili prilagoditi vrstu i količinu podataka koji se dijele u bilo kojem trenutku. Pristup zdravstvenim informacijama djeteta također će zahtijevati saglasnost zakonskog staratelja.

Podaci koji se dijele će biti automatski izbrisani ako dođe do dužeg perioda neaktivnosti, a dozvola za dijeljenje će biti povučena, što će zahtijevati ponovni proces odobrenja. Da bi se kontinuirano pratili podaci, dijete ili član porodice će morati redovno nositi svoj Galaxy sat.

Pretpostavlja se da će ova funkcija biti predstavljena na predstojećim Galaxy Watch 7 i Galaxy Watch Ultra, koji će biti predstavljeni sljedeće sedmice, 10. jula. Međutim, postoji mogućnost da Samsung proširi ovu funkciju i na starije modele pametnih satova s ažuriranjem One UI 6 Watch.

(IT mixer)