Kompanija Samsung Electronics je izjavila da je zabranila nekima od svojih zaposlenih da koriste alate vještačke inteligencije, poput ChatGPT-a, nakon što su se pojavili slučajevi internog zloupotrebljavanja ove tehnologije.

Goldman Sachs i druge velike kompanije su u posljednjih mjeseci zabranile ili ograničile upotrebu platformi s vještačkom inteligencijom.

Platforma ChatGPT, koju je dizajnirala kalifornijska startap kompanija OpenAI, pojavila se u novembru i brzo je postala popularna jer ima sposobnost da jasno odgovori na teška pitanja, napiše sonete ili neki informatički kod.

Samsungova zabrana se odnosi na zaposlene u odjeljenju za mobilne uređaje i kućne aparate, rekao je neimenovani predstavnik Samsunga zaAFP„.

U internom dokumentu u čiji je uvid imao „France Press“, navodi se da Samsung radi na pronalaženju načina za korišćenje usluga vještačke inteligencije u „bezbijednom okruženju za zaposlene kako bi se poboljšala radna efikasnost“.

„Dok te nove mjere ne budu spremne, privremeno zabranjujemo korišćenje usluga vještačke inteligencije na računarima u vlasništvu kompanije“, dodaje se u dokumentu, prenosi „NoviMagazin“.