Prema skicama iz patentne prijave, čini se da bi nova Sony ručna konzola mogla da se koristi prvenstveno za igranje u oblaku

 

Nedavno objavljeni patent kompanije Sony sugeriše da je nova ručna konzola možda već u razvoju, iako o tome još uvijek nema riječi od Sony.

Prema dosadašnjim informacijama, čini se da bi Sony trebalo da izbaci jaču verziju PlayStation 5 konzole, a nakon toga nema drugih planova osim razvoja nove PS6 konzole, koja je još uvijek veoma daleko od realizacije.

Za razliku od PlayStation Portala, koji nije zadovoljio mnoge igrače koji su očekivali mnogo više, najnoviji patent se odnosi na prethodnike poput PlayStation Vita, PlayStation Portable i PSP Go.

Čini se da patent nije povezan s aplikacijom PlayStation Remote Play jer ne podržava ni igranje u oblaku. Štaviše, ručna konzola i njegovi unutrašnji procesi su sposobni za „dinamičku korekciju u realnom vremenu“ tokom igre. Kao i za strimovanje snimaka na „uređaje za gledaoce“. Server i njegov propusni opseg odgovorni su za striming i procese prenosa.

patent nove sony ručne kozole

Prema glasinama, Sony je već angažovao AMD za proizvodnju novog ručnog sistema i da je proizvodnja još uvijek u vrlo ranoj fazi. Priča se da će ručna konzola moći pokretati PS4 igre i odabrati PS5 igre putem zakrpe. Dakle, radi slično kao i Valveov Steam Deck. Naravno, moguće je da nova ručna ručna konzola zapravo neće biti objavljena. Međutim, novi patent sugeriše da Sony nastavlja s planovima.[/caption]

Ako je vjerovati glasinama, razvoj novog uređaja neće uticati na buduće PlayStation kućne konzole kao što je PS6. Dakle, ljubitelji tradicionalnih kućnih konzola mogu računati na to u budućnosti. Osim toga, glasine i informacije koje su procurile sugerišu da će PS5 Pro biti objavljen krajem 2024. godine.

(patent.nweon.com)