Tang Tam, istaknuti šef za dizajn proizvoda u Apple-u, odlazi iz kompanije. Prema izvorima kao što je Mark Gurman, Tam će se pridružiti dizajnerskoj firmi LoveFrom. U LoveFrom-u, Tam će rukovoditi dizajnom hardvera za novi projekt vještačke inteligencije podržan od strane Sem Altmana. Ovaj projekt ima za cilj razvoj uređaja koji koriste najnaprednije tehnologije dubokog učenja.

Tam je imao ključnu ulogu u dizajniranju vodećih proizvoda Apple-a, uključujući iPhone, Watch i AirPods. Njegov odlazak iz Apple-a ostaviće veliku prazninu, ali sada će kao vođa dizajna hardvera u LoveFrom-u raditi na naprednim AI uređajima, dok će Altman osigurati potrebni softver. Trenutno, projekti su u ranoj fazi razvoja s naglaskom na uređajima za dom.

Nagađalo se da će Tam napustiti Apple, ali nije bilo jasno gde će nastaviti. Nedavno je Evans Hankey, naslednik Jony Ive-a na poziciji šefa dizajna proizvoda, takođe napustio Apple, a od 2019. godine ukupno 14 članova Ive-ovog tima je otišlo. Ive je bio konsultant za Apple do 2022. godine, a nakon toga je osnovao LoveFrom, gde mu se pridružilo više od 20 bivših zaposlenih iz Apple-a.

Sem Altman, koji je nedavno imao kontroverzno angažovanje u OpenAI-u, bio je povezan s Ive-om na projektima, uključujući razvoj AI hardvera sa podrškom od Softbank-e.