Na nedavnom panelu održanom na CES 2024, predstavnici kompanije Sony potvrdili su da se trenutno radi na filmskoj adaptaciji popularne video igre „God of War“.

U proteklim godinama, Sony je postigao značajan uspjeh adaptirajući svoje PlayStation franšize na filmsko platno, ili u nekim slučajevima, na male ekrane. Hitovi poput „Uncharted“ i „The Last of Us“ stekli su veliku popularnost među fanovima.

Katherine Pope, predsednica Sony Pictures Television, takođe je naglasila da se trenutno radi na scenariju za Netflix-ovu produkciju „Horizon Zero Dawn“.

Mnoge moderna PlayStation ekskluzivna ostvarenja su po svojoj naraciji gotovo filmskog karaktera. Njihove priče često imaju neprekidan tok, obiluju kinematografskim elementima i uključuju vrhunske glasovne glumce.

Ova sličnost između igara i filmskih adaptacija postala je očigledna u slučaju serije „The Last of Us“ koja je debitirala 2023. godine na HBO-u. Serija je, iako je preoblikovala priču o Joelu i Ellie, zadržala esenciju originalne igre iz 2013. godine.

Nedavno su i druge PlayStation igre poput „Gran Turismo„, „Uncharted“ i „Twisted Metal“ pronašle svoj put na bioskopska platna ili televizijske ekrane. Sada, „God of War“ i „Horizon Zero Dawn“ se pripremaju da se pridruže ovoj listi adaptacija.

Katherine Pope je izjavila tokom Sonyjevog panela na CES 2024: „Takođe smo oduševljeni što je pisanje u toku za dva nova projekta zasnovana na God of War franšizi za Prime Video i Horizon Zero Dawn na Netflix. Oni dolaze zajedno sa još nekoliko drugih visoko očekivanih serija, uključujući četvrtu sezonu ‘The Boys’ i finalnu sezonu ‘Cobra Kai’.“

Ostaje pitanje koje će se postaviti među fanovima – ko će preuzeti glavne uloge u ovim produkcijama.

(IT mixer / PlayZine)