Stručnjaci s američkog univerziteta Penn State osmislili su tehnologiju upravljanja temperaturom litijum-jonskih baterija koja im omogućava značajno brže punjenje i manju degradaciju

 

U časopisu Joule tim stručnjaka s američkog univerziteta Penn State objavio je članak koji opisuje „asimetrično upravljanje temperaturom“ litijum-jonskih baterija. Smatraju da bi to mogao biti ključ za brže punjenje i manje degradacije ovog oblika baterija.

 

Viša temperatura kod punjenja, a niža kod pražnjenja

 

Njihovo rješenje zasniva se na smanjenju pojave „platinga“, tj. prekrivanja anoda baterijskih članaka naslagama litijuma.

Ono se javlja pri punjenju baterija na temperaturama nižim od 50°C, a „krivac“ je za sporije punjenje i brže propadanje baterija svakim ciklusom punjenja. Naslage se pojavljuju najčešće prilikom brzog punjenja i tada su još pogubnije po „zdravlje“ baterija.

Pročitajte još: Krave pokreću Toyotu Mirai?

Spomenuti naučnici otkrili su da se ova pojava može smanjiti punjenjem baterija koje su prethodno zagrijane na temperaturu od 60°C. Takvim punjenjem može se ostvariti 2.500 ciklusa punjenja bez značajnije degradacije i nakupljanja naslaga litijuma.

Pri tome je ključno da se baterije drže na visokoj temperaturi najviše 10 minuta, jer bi im duže izlaganje grijanju moglo naštetiti.

 

Skraćenje vremena punjenja uz očuvanje baterije

 

Korišćenjem ove metode vrijeme punjenja baterija kod električnih automobila moglo bi pasti toliko da se za samo 10 minuta punjenja automobilu omogući dodatnih 320 kilometara autonomije.

To predstavlja skraćenje od oko 80% u odnosu na trenutne brze punjače koji ovaj rezultat postižu kroz oko 50 minuta. Bitno je napomenuti i da se za postizanje ovog napretka mogu koristiti postojeći punjači i baterije kakve se već ugrađuju u vozila.

Nakon punjenja baterija se hladi kako bi se sačuvao njezin kapacitet i struktura za daljnje korištenje. Prilikom vožnje automobila i korišćenja uskladištene energije baterije se ionako moraju dodatno hladiti.

Korišćenjem asimetričnog upravljanja temperaturom kakvo se predlaže, nakon 2.500 ciklusa prosječna bi baterija automobila zadržala oko 91,7% svog izvornog kapaciteta.

Brzi punjači i nove tehnologije uspjeli su skratiti vremena punjenja, ali ona su i dalje daleko od brzinskog nadolijevanja goriva.

Ali, mnogi u svijetu rade na tome da se ta vremena dodatno skrate, a s vremena na vrijeme pojavi se i neka nova tehnologija koja budi nadu da će se to zaista i ostvariti.

(Bug/IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.