Apple App Store u Kini od danas izgleda malo drugačije, budući da je kompanija iz svoje online prodavnice uklonila čak 39.000 igara.

Radi se o igrama čiji developeri nisu obezbijedili ISBN (International Standard Book Number) koji je odobrila kineska vlada. Nakon „čišćenja“ je stradalo mnogo naslova zapadnjačkih kreatora, uključujući one poput Assassin’s Creed Identity i NBA 2K20. Tako je na listi dostupnih igara ostalo tek 74 od 1.500 najpopularnijih igara koje su svojim developerima donosile i najviše novca. Među naslovima koji su ostali dostupni su i Call of Duty: Mobile, Honor of Kings i Game for Peace – kineska verzija PUBG Mobile.

Ovaj potez ne predstavlja veliko iznenađenje, budući da je Apple iz App Store-a u Kini prije nekoliko mjeseci već uklonio oko 30.000 aplikacija, najviše igara. Problem je u tome što je skoro nemoguće da se dobije ISBN bez domaćeg distributera, pa se mnoge kompanije sa zapada udružuju sa kineskim firmama prije nego što lansiraju svoje proizvode na ovo tržište.

Apple je još u aprilu upozorio developere da moraju da obezbijede ISBN do 30. juna, a stradali su svi oni koji to nisu učinili na vrijeme.

(PC press via Endgadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.