Dugo očekivano rastavljanje Apple Vision Pro-a konačno je stiglo, kao što je prikazano u dva videa od JerryRigEverything-a i iFixit-a. Oba videa dijele zajednički cilj rastavljanja Vision Pro-a na njegove pojedinačne komponente, ali se pristupi značajno razlikuju.

Nije iznenađujuće, otvaranje i popravka Vision Pro-a pokazuju se kao izazovni zadaci. Proces uključuje odvajanje kabla za napajanje uvrtanjem i okretanjem, uklanjanje pletene trake sa jezičcima za povlačenje, odvajanje magnetno pričvršćenog jastuka za lice i rješavanje svjetlosnog pečata. Stabljike zvučnika zahtijevaju alat za izbacivanje SIM kartice za uklanjanje, a posebno, nema vidljivih vijaka.

Prednje „stakleno“ sočivo je prekriveno plastičnim elementom (iako se ispod nalazi staklo), a njegovo uklanjanje zahtijeva primjenu topline i korištenje alata za hvatanje.

Nakon pristupa unutrašnjosti, ekran se otkriva, projicira umjetne ljudske oči. Ovaj ekran krase sočiva, slična onima na 3D razglednicama, stvarajući simulirani 3D efekat.

Udubljujući se u rastavljanje, gledaoci dobijaju pogled na niz kamera, dvostruke ekrane, konveksna sočiva, dvostruke matične ploče i druge komponente.

Za dublje istraživanje, preporučuje se da pogledate intrigantne video zapise JerryRigEverything i iFixit: