Pojedini korisnici Samsung Galaxy S24 imaju problem sa povezivanjem svog pametnog telefona na Android Auto u svojim automobilima

 

Samsung je priznao problem sa Android Auto i rekao da problem leži u automobilima, a ne samoj Galaxy S24 seriji ili Googleovom softveru. Stoga će možda morati pričekati ažuriranje softvera od proizvođača automobila.

Očigledno, neki automobili iz SEAT-a, Škode i Volksvagen-a imaju problem ili ne mogu da projektuju ekran Android Auto na svojim infotainment jedinicama. Čini se da je problem prilično rasprostranjen u tim automobilima, što je primoralo Samsung UK da napravi posebnu stranicu za podršku za problem i korake koje korisnici mogu preduzeti da bi minimizirali probleme. Očigledno, sva tri proizvođača automobila već rade na rješavanju problema i objaviće ga putem ažuriranja softvera.

Samsung je rekao sljedeće:

“Neki korisnici su prijavili da ne mogu koristiti Android Auto da povežu svoj Galaxy S24 sa svojim Volkswagen, Škoda ili SEAT automobilima. Ako naiđete na ovaj problem, isprobajte korake u nastavku.

Ako nijedan od ovih koraka ne riješi vaš problem, kontaktirajte svoj Volkswagen, Škoda ili SEAT korisnički centar ili servisni centar. Ovi proizvođači su potvrdili da rade na ažuriranju softvera za pogođena vozila. ”

 

Moguća rješenja problema

 

Na njihovoj web stranici ne dobijamo mnogo informacija o uzrocima ovih problema, ali se pominju IP adrese i pristupne tačke koje se odnose na Volkswagen vozila. Ovo se uglavnom odnosi na protokole koje telefon i automobil koriste za komunikaciju, pošto uređaji mogu da komuniciraju preko lokalne Wi-Fi mreže.

„Google je promijenio način na koji se IP adrese koriste za hotspotove od Androida 11 (Galaxy S24 koristi Android 14 ), a tu promjenu nije uključio Volkswagen, što uzrokuje probleme s Android Auto-om na automobilima kompanije“, objavio je Sammobile.

Samsung takođe ima nekoliko predloga za rješenja koja možete da isprobate dok čekate da se novo ažuriranje softvera pojavi: ažuriranje softvera telefona i automobila može pomoći, i naravno morate da imate omogućen Android Auto.

Ako koristite žičanu vezu, prelazak na drugi USB kabl može da pomogne, kaže iz Samsunga — posebno „kabl visokog kvaliteta koji može da podrži prenos podataka“. Takođe morate da provjerite da li koristite najnoviju verziju aplikacije Android Auto na telefonu.

Android Auto je prilično važan dio Android iskustva za vozače, jer pruža pristup raznim funkcijama, od navigacije skretanje po skretanje do reprodukcije muzike, tako da se nadamo da će ovaj problem biti rešen što je pre moguće.

Sve o predstavljenoj Samsung S24 seriji možete saznati na ovom linku, ali i tome da rastavljanje Samsung Galaxy S24 Ultra telefona otkriva novu prostranu parnu komoru.

(IT mixer)