Kompanija Caviar koja prerađuje mobilne telefone najavila je kolekciju pod nazivom „Barbiecore“

 

Mobilne telefone koje će Caviar „ubaciti“ u kolekciju „Barbiecore“, odnosno koji će biti podvrgnuti roze tretmanu sa „obaveznim“ zlatom i dijamantima su Samsung Galaxy Z Fold5 i Galaxy Z Flip 5, Apple iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max. Biće uključen i pametni sat Apple Watch 9. Zanimljivo je da Apple-ovi uređaji još nisu ni predstavljeni, a kojima se nadamo ove jeseni.

Modifikovani telefoni uključuju ambleme štikle, dok će Galaxy Z Flip 5 i Z Fold5 dobiti i pravi pom-pom napravljen od vještačkog krzna. Gravura štikle na zlatnom panelu kreirana je laserom, a poleđinu krasi 49 svjetlucavih rubina.

Apple iPhone 15 Pro/Max će imati 61 Swarovski kristal oko modula kamere, dok će se na poleđini nalaziti roze aligatorska koža. Očekivano, Caviar će koristiti 24-karatno zlato za okvir oko kamera, bočne strane i štiklu.

caviar Barbiecore kolekcija

Apple Watch 9 će imati kućište od nerđajućeg čelika sa roze-zlatnim premazom, zlatne ukrasne šrafove, kopču i rotirajuće dugme. Narukvica će biti napravljena od roze gume, a zasad nema informacija o tome da li će moći da se menja.

Sva tri dizajna će biti ograničena na po 99 primeraka i naravno imaće paprene cijene.

Galaxy Z Flip 5 će koštati 8.560 dolara, dok cijena iPhonea 15 Pro iznosiće 7.990 dolara. Apple Watch Series 9 ćete moći da kupite za 1.900 dolara. Postoji opcija kupovine modifikovanog iPhonea 14 Pro po cijeni od 7.270 dolara.

 

Kompanija Caviar

 

Caviar je međunarodni brend uređaja luksuzne klase po narudžbi. U kreiranju proizvoda koriste elegantne kombinacije visokih tehnologija sa izuzetnim materijalima: zlatom, dijamantima, prirodnom kožom, karbonom, emajlom za nakit, meteoritima i rijetkim artefaktima.

Caviar je 4. aprila 2011. godine predstavio svoj prvi pametni telefon, ispunjavajući zahtjeve visokog prilagođavanja. Od tada, kuća Caviar nastoji da premosti jaz između tehnoloških inovacija i umjetnosti nakita, stvarajući intrigantnu estetiku.

Caviar je kreirao iPhone 13 Pro Tyrannophone sa ugrađenim fragmentom zuba tiranosaurusa reksa (T-Rex). Zub je navodno star 80 miliona godina.

U aprilu 2022. godine brend se podijelio na dvije nezavisne kompanije – Caviar Russia i Caviar International. Sada prava na njih pripadaju različitim pojedincima. Caviar International se razvija odvojeno od ruskog brenda, čije se sjedište nalazi u Dubaiju. Obje kompanije zajednički razvijaju nove kolekcije, ali se proizvodnja i usluga kupcima odvija odvojeno.

(IT mixer)