Hogwarts Legacy je pored svih odlaganja najzad stigao na Nintendo Switch

 

Nintendo Switch verzija Hogwarts Legacy igre očekivala se tokom prve polovine godine, ali je pomjereno za jul i konačno, 14. novembar. Igra je prvo objavljena u februaru za PS5, Xbox Series X/S i PC, a verzije za PS4 i Xbox One su uslijedile u maju.

Zanimljivo je istaći da je u januaru Hogwarts Legacy bila najprodavanija premijum igra na Steam-u, a nije bila još ni izašla. Uprkos očiglednoj popularnosti na svim platformama, Hogwarts Legacy nije dobio nijednu nominaciju za ovogodišnje nagrade Games Awards.

Programeri Hogwarts Legacy-ja rekli su da je verzija za Nintendo Switch odložena da bi se stvorilo najbolje moguće iskustvo za igrače. Zastarjeli hardver Switch-a je takođe možda doprineo kašnjenju jer ovo nije prvi zastoj koji smo vidjeli za izdavače trećih strana koji donose svoje igre na pomenutu konzolu.

Igra je prequel a priča o Hogwarts Legacy vodi nas u svijet čarobnjaka 1800-ih – 100 godina prije pre nego što su Hari i drugari ušli u školu vještica i čarobnjaštva. Sadrži originalnu priču o studentu pete godine Hogwarts-a koji otkriva da drži ključ „drevne tajne“ koji prijeti čarobnjačkom svijetu.

Između gušenja pobune goblina, pobjede nad okrutnim lovokradicama i pomaganja svojim trima suputnicima u prijateljskim misijama, moraćete naći vremena za proučavanje magije. Upoznaćete mnoštvo svježih lica, a neka od njih imaju veze s onima koje ste možda vidjeli ili o kojima ste čitali u samom serijalu o Hari Poteru.

Nakon toga, igrači će naučiti da bacaju čini, kuvaju napitke i savladaju različite magične sposobnosti. Hogwarts Legacy je trenutno dostupan za 60 dolara u Nintendo Store-u.

 

Hogwarts Legacy: Deluxe Edition

 

Pred osnovne igre tu je i Deluxe Edition sa paketom Dark Arts, koji sadrži kozmetički set Dark Arts i novu arenu za borbu.

Hogwarts Legacy: Digital Deluxe Edition Nintendo Switch koštaće 70 dolara.

Cijena Hogwarts Legacy Deluxe Edition za PS5 i Xbox Series X konzole je 79,99 dolara, dok je cijena Hogwarts Legacy Deluxe Edition za PS4 i XboxOne: 69,99 dolara

 

Hogwarts Legacy Collector’s Edition

 

Hogwarts Legacy Collector’s Edition dolazi sa svime što je uključeno u Hogwarts Legacy Deluxe Edition, kao i niz drugih ekskluzivnih sadržaja.

Kolekcionarsko izdanje Hogwarts Legacy uključuje plutajući drevni čarobni štapić u prirodnoj veličini sa postoljem za knjige i čeličnim kovčegom, Kelpie ogrtač, Thestral Mount, set kozmetike za mračne umjetnosti, garnizonski šešir mračnih umjetnosti, arenu borbe mračnih umjetnosti i 72-satni rani pristup.

Cijena Hogwarts Legacy Collector’s Edition za PS5 i Xbox Series X je 299,99 dolara, a cijena Hogwarts Legacy Collector’s Edition za PS4 i Xbox One: 294,99 dolara

(IT mixer)