OnePlus se vraća na tržište pametnih satova sa željno očekivanim OnePlus Watch 2, koji se može pohvaliti sa ambicioznim trajanjem baterije od 100 sati. Zvanično otkrivanje ovog novog pametnog sata zakazano je za Mobile World Congress u Barseloni kasnije ovog mjeseca. Poznat po svom tajnovitom pristupu detaljima proizvoda, OnePlus je počeo da otkriva neke intrigantne karakteristike svog najnovijeg nosivog uređaja.

Jedna od istaknutih tvrdnji iz OnePlus-a je da se očekuje da će OnePlus Watch 2 isporučiti impresivnih 100 sati korištenja s jednim punjenjem, čak i kada je potpuno aktiviran Smart Mode, izbjegavajući oslanjanje na modove za uštedu energije. Iako performanse u stvarnom svijetu tek treba vidjeti, ovo predviđeno trajanje baterije nadmašuje mnoge popularne pametne satove, uključujući Apple Watch Series 9 (18 sati) i Pixel Watch 2 (24 sata sa uvijek uključenim ekranom). Predsjednik OnePlus-a Kinder Liu izrazio je ambiciju kompanije da osigura titulu „Najbolji vodeći pametni sat godine“ na osnovu svog dugog trajanja baterije na tržištu.

Dizajn OnePlus Watch 2 odražava estetiku serije OnePlus 12, prikazujući kućište od nehrđajućeg čelika i lice sata od safirnog kristala. Pametni sat će biti dostupan u dvije boje: Black Steel i Radiant Steel.

Pored svog elegantnog dizajna i obećavajućeg trajanja baterije, OnePlus naglašava posvećenost OnePlus Watch 2 „neuporedivoj pouzdanosti za svakodnevnu upotrebu i pomno praćenje zdravlja“. Međutim, ključni detalji kao što su cijena i datum izlaska tek treba biti objavljeni. Još jedan neotkriven aspekt je operativni sistem na kojem će OnePlus Watch 2 raditi. Iako izvještaji sugerišu da bi mogao koristiti Wear OS, kompanija nije potvrdila ovaj detalj. Priznajući mlak prijem svog prethodnika, Liu je istakao svijest kompanije spominjući „trogodišnju pauzu i reflektirajuću pauzu“ u razvoju nosivih uređaja.

(IT mixer)