Kako se zatvaraju zavjese na Svjetskom kongresu mobilnih uređaja u Barceloni (MWC 2024.), Global Mobile Awards (GLOMO) proglasile su svoje godišnje šampione. U šest kategorija dodijeljeno je 28 nagrada, uz četiri zapažena priznanja u odjeljku Uređaji:

Osiguravajući željenu nagradu za najbolji pametni telefon, Pixel 8 i Pixel 8 Pro su izašli kao pobjednici u oštroj konkurenciji, uključujući iPhone 15 Pro seriju, Galaxy S23 liniju, Z Flip5 i OnePlus Open/Oppo Find N3. Ova prestižna nagrada odaje priznanje za „izuzetne performanse, inovacije i liderstvo“ među pametnim telefonima koji su lansirani između januara 2023. i decembra 2023.

U kategoriji revolucionarnih inovacija uređaja, sudije su razmatrale silikonsko-karbonsku bateriju Magic V2, Googleovu posvećenost sedam godina ažuriranja i mogućnosti AI snimanja. Međutim, Qualcommov najnoviji čipset, Snapdragon 8 Gen 3, dobio je nagradu za svoju „osnovnu hardversku i softversku inovaciju u pametnim uređajima“.

Naslov najboljeg potrošačkog elektroničkog uređaja ili gedžeta pripao je Samsung Galaxy Tab S9 Ultra. Stojeći među različitim konkurentima kao što su Motorola Defy 2 sa satelitskom komunikacijom Bullitta, HTC Vive XR Elite, Huawei Watch Ultimate i RayNeo Air2 XR naočale, Galaxy Tab S9 Ultra je prepoznat kao najbolji uređaj koji nudi nove aplikacije, efikasnost i funkcionalnost za korisnike, kako kod kuće tako i u pokretu.

U centru pažnje kao Najbolji na sajmu bio je Honor Magic V2 RSR Porsche Edition. Iako je prvobitno predstavljen u Kini, njegov globalni debi dogodio se tokom ceremonije Honor u Barseloni 25. februara.

Za sveobuhvatan pregled preostalih GLOMO kategorija, pogledajte na ovom linku.