Prijavi se i osmisli ideju koja rješava posljedice pandemije korona virusa

 

Hack&Solve Weekend, prvi online hackathon u BiH, u organizaciji kompanije Prointer ITSS, s ciljem borbe protiv COVID-a 19, biće organizovan narednog vikenda.

U subotu i nedjelju, 11. i 12. aprila, kreativci iz IT sektora imaće priliku da ponude svoja rješenja u borbi protiv virusa korona i ublažavanju posljedica na mnogobrojne aspekte društva, a prva tri biće i nagrađena. Rješenja se traže u kategorijama opšta informisanost i mentalno zdravlje, sekundarni uticaj na društvo i privredu, edukacija na sva tri nivoa obrazovanja, te očuvanje zdravlja i sigurnosti zdravstvenih radnika.

Iz Prointera poručuju da situacija u vezi sa korona virusom zahtijeva inovativna i primjenjiva rješenja iz polja informacionih tehnologija i da je zato pravo vrijeme da oni koji su zainteresovani pokušaju da iz svojih domova daju doprinos u borbi sa COVID-om 19.

Prvi online hackathon u BiH – IT rješenjima protiv COVID 19
Prvi online hackathon u BiH – IT rješenjima protiv COVID 19

U saradnji sa Komorom doktora medicine Republike Srpske, žiri će, osim IT stručnjaka, činiti i stručnjaci iz oblasti medicine, a svaki član žirija učestvovaće u mentorisanju zakazanom za 11. April. Takmičenje se završava 12.aprila u minut prije ponoći, nakon čega će žiri proglasiti pobjednike. Nagrade za prva tri mjesta su 1.500, 1.000 i 500 KM.

“Cilj je dobiti ne samo originalne ideje, već prije svega one koje su primjenjive i koje se mogu relativno brzo pretočiti u praksu, a najbolje ćemo podržati i implementirati”, rekla je marketing menadžer kompanije Prointer ITSS Mirjana Jukić.

Prijave za učešće u ovom nesvakidašnjem događaju koji može pomoći u sprečavanju širenja korona virusa i doprinijeti ublažavanju posljedica, kao i sve informacije u vezi sa pravilima takmičenja, možete pronaći na adresi www.hackandsolve.com .

Velike ideje rađaju su u teškim trenucima. Hackathon će sigurno pokazati da je tako.

(Nezavisne)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.