„Veoma smo uzbuđeni što možemo da objavimo da ćemo početkom decembra objaviti prvi trejler za GTA 6“, rekao je Rockstar

 

Nakon dugog čekanja, Rockstar je nagovijestio da ćemo konačno dobiti priliku da vidimo prvi trejler za GTA 6. Ovaj potez programera nije došao sa potpunim otkrivanjem igre, ali nam je dao do znanja da je velika najava na putu.

U svom izdanju, Rockstar se zahvalio svojim fanovima na 25 godina podrške, pružajući im bezbroj nezaboravnih iskustava i avantura u virtuelnim svijetovima. Na kraju objave, Rockstar je potvrdio da će objaviti prvi trejler za Grand Theft Auto 6 početkom decembra 2023. godine. Ovaj istorijski trenutak obilježava njihovu godišnjicu i obećava da će biti prava poslastica za sve fanove GTA serije.

„Radujemo se još mnogo godina dijeljenja ovih iskustava sa svima vama.” Ove riječi odjekuju među fanovima serije kao znak da se bliži trenutak kada će se GTA 6 konačno pojaviti na sceni i ponuditi nevjerovatno iskustvo koje će nas odvesti u novo poglavlje kriminalnih avantura.

Prema izveštajima izvora poput Blumberga, Rockstar planira da objavi ovu vijest već ove nedelje. Trenutno je nejasno koliko će se Rockstar pohvaliti ovom navodnom početnom najavom, ali izgleda da će trejler biti objavljen sljedećeg mjeseca.

Spekuliše se da bi se to moglo dogoditi tokom dodjele nagrada The Game Awards, koja je zakazana za 7. decembar. Ipak, još uvek nema zvanične potvrde gdje će tačno trejler biti prikazan, ali fanovi su spremni da prate svaki korak ovog dugo iščekivanog događaja.

 

Velike stvari u 2025. godini

 

Rockstar je ranije potvrdio da je u razvoju novi nastavak iz GTA serije, ali do sada nisu objavili nikakve konkretnije informacije o samoj igrici i vremenu predstavljanja. Međutim, indikativni su bili komentari generalnog direktora kompanije iz avgusta ove godine kada je najavio velike stvari za kompaniju tokom fiskalne 2025. godine, koja pokriva period između aprila 2024. i marta 2025. godine. Do tada, nadamo se, GTA 6 bi mogao biti u prodaji.

Obzirom na popularnost serije, kao i na činjenicu da je od poslednje verzije igre prošla čitava decenija (u međuvremenu je izašla Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, koja uključuje stare igre GTA 3, Vice City i San Andreas u jednom izdanju), nije teško zaključiti da je ovo jedna od najiščekivanijih video igara u istoriji.

Gejmeri ​​su izuzetno nestrpljivi i pažljivo prate svaki podatak o novom GTA nastavku, a kada se zaista pojavi na tržištu, nije teško pretpostaviti da bi mogao da obori rekorde prodaje i privuče milione gejmera.

 

Budžet od 2 milijarde dolara

 

Kako je izvijestio popularni YouTuber GameRiot, insajder je na Twitteru tvrdio da će “Grand Theft Auto 6 navodno koštati 2 milijarde dolara” dodajući da je igra “u razvoju od 2014. godine i biće najskuplji proizvod iz industrije zabave svih vremena.”

Dajući malo više konteksta, GameRiot je naveo da cifra od 2 milijarde dolara “uključuje cijeli razvoj i oglašavanje. I post-launch sadržaj”. Pouzdani analitičar industrije Daniel Ahamad odgovorio je na Tweet, dajući mu vjerodostojnost.

Iako koncept GTA 6 koji košta 2 milijarde dolara zvuči smiješno, igra je navodno u razvoju skoro deceniju. Štaviše, GTA 5, koji je objavljen još davne 2013. godine, navodno je koštao preko četvrtine milijarde dolara za razvoj i marketing. Pretpostavljajući da Rockstar Games ima dugoročni plan za neizbježni Online mod igre, ukupni troškovi razvoja će se nesumnjivo povećavati tokom godina.

Na kraju, ali ne manje važno, rečeno je da je GTA 5 zaradio preko 7,7 milijardi dolara od svog izlaska 2013. godine. S obzirom na to koliko je GTA veći danas nakon decenije izloženosti prethodnom ulasku, GTA 6 će lako vratiti svoj budžet.

(IT mixer)