Scania Autonomni komercijalni pilot program je dio povećanog fokusa na uspostavljanje testiranja vođenog klijentima kako bi se demonstrirala tehnologija od čvorišta do čvorišta i kreiranje skalabilnih operativnih koncepata koji daju stvarnu vrijednost u operacijama klijenata

 

Pokrećući Autonomni komercijalni pilot program Scania proširuje svoj strateški razvoj autonomnih transportnih rješenja od čvorišta do čvorišta (hub to hub).

Kao dio TRATON Grupe, Scania će takođe biti uključena u novo partnerstvo sa kompanijom Plus sa sjedištem u SAD, koja će integrisati svoj Nivo 4, potpuno autonomni SuperDrive paket tehnologije u vozila Scania i TRATON Grupe.

Lansiranje programa dolazi kada kupci traže pouzdane partnere za razvoj i primjenu autonomnih vozila u okviru sopstvenih operacija. Ovo novo rješenje ističe se svojom prilagodljivošću specifičnim rutama i transportnim profilima kupaca.

carVertical banner - sponsored

„Proširujući naš autonomni program od čvorišta do čvorišta, preuzimamo vodeću poziciju u pružanju autonomnih rešenja našim klijentima“, kaže Peter Hafmar, potpredsjednik i šef odeljenja za autonomna rešenja.

Očekuje se da će Scanijina autonomna rješenja od čvorišta do čvorišta pomoći u povećanju operativne efikasnosti svojih kupaca, smanjiti njihove emisije izduvnih gasova i poboljšati bezbednost na putevima, a istovremeno će rešiti sve veći globalni nedostatak vozača.

Lansiranje i najava su posljednja faza na Scanijinom autonomnom putovanju. Kompanija, koja već testira autonomna transportna rješenja na švedskim putevima od 2021. godine, planira da proširi pilot operacije sa kupcima u drugim evropskim zemljama tokom 2024. godine.

Scania kamioni opremljeni Plus-ovim sistemom autonomne vožnje Nivoa 4 već se testiraju na javnim putevima u Evropi, sa sigurnosnim vozačem u vozilu. Dvije kompanije će pilotirati komercijalne operacije sa flotom, zatim će započeti serijsku proizvodnju i globalnu komercijalnu primjenu u velikom obimu.

„Posvećeni smo razvoju potpuno integrisanih autonomnih rješenja. To znači tehnologiju koja je ugrađena i podržana direktno iz fabrike i rješenje koje je dizajnirano da njime upravljaju naši klijenti u njihovoj postojećoj infrastrukturi i operativnim tokovima“, rekao je Peter Hafmar.

(Auto Tech News)