Ranija pisanja pokazala su nam kakva će biti Samsung Galaxy S20 porodica izvana, ali glasine poput ovog nagovještavaju šta će biti unutra – vodeći trio standardno će imati 12 GB RAM-a.

Prethodna generacija je većinom imala 8GB, osim za vrhunski Galaxy S10+ od 12 GB. Galaxy S10e je čak startovao sa 6 GB, mada ove godine neće postojati model „e“ i čini se da je to ispravan korak više od preimenovanja.

Pročitajte još:

S obzirom na to da se prvi 16GB telefoni tek trebaju pojaviti, velike su šanse da će 12GB biti jedina RAM konfiguracija za Galaxy S20 telefone. Samsung nas može iznenaditi, ali dosad nismo vidjeli dokaze u rezultatima više od 12 GB.

S20 telefone napajaće Snapdragon 865 ili Exynos 9830, zavisno od regije. Ove godine će Samsung navodno koristiti Qualcomm čipove na više mjesta nego inače, međutim, Evropa dobija Exynos čipset na telefonima.

Trio Samsung Galaxy S20 biće predstavljen na događaju Unpacked 11. februara u San Francisku.

(GSMarena)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.