Ukupno 39 rješenja za borbu protiv korone!

 

Hack&Solve, prvi online hackathon u BiH, u organizaciji kompanije Prointer ITSS, završen je sinoć u ponoć.

Učesnici iz čitave BiH poslali su 39 idejnih rješenja koja bi mogla pomoći u borbi protiv COVID-a 19 i ublažavanju posljedica na mnogobrojne aspekte društva. Petočlani žiri koji čine IT, marketinški i stručnjaci iz oblasti medicine, imaće pune ruke posla da do 22. aprila proglase pobjednike, a prva tri mjesta biće nagrađena.

Rješenja su se tražila u kategorijama opšta informisanost i mentalno zdravlje, sekundarni uticaj na društvo i privredu, edukacija na sva tri nivoa obrazovanja te očuvanje zdravlja i sigurnosti zdravstvenih radnika.

“Veoma smo zadovoljni odzivom, jer se pokazalo da je ovo bio originalan i jednostavan način da u borbu protiv koronavirusa uključimo širu zajednicu. Stiglo nam je mnoštvo inovativnih i primjenjivih rješenja iz polja informacionih tehnologija i biće teško odlučiti ko je najbolji”, poručuju iz Prointera.

Takođe kažu da će rješenja koja budu proglašena najboljim biti implementirana, a pobjednici će dobiti nagrade u iznosu od 1.500, 1.000 i 500 KM.
Prvi online hackathon u BiH realizovan je u saradnji sa Komorom doktora medicine Republike Srpske.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.