Mark Zuckerberg izjavio je da su tvrdnje da ima nekakav „tajni dogovor“ sa predsjednikom SAD Donaldom Trump-om „prilično smiješne“

 

Izvršni direktor kompanije Facebook je u intervjuu za Axios odbacio glasine da postoji tajni dogovor i branio politiku društvene mreže oko toga šta se zabranjuje a šta ne.

„I ja sam čuo ova nagađanja, tako da ću jasno da kažem: Ne postoji nikakav dogovor. Zapravo, cijela ideja oko toga je prilično smiješna“, rekao je Zuckerberg.

On se suočio sa kritikama zbog toga što facebook nije preduzeo nikakve akcije protiv Trump-ovih kontroverznih objava. Facebook se, takođe, suočava i sa bojkotom oglašivača ovog mjeseca, baš zbog toga što građanske organizacije smatraju da se ne bori dovoljno protiv govora mržnje.

Zuckerberg je priznao da je imao sastanke sa Trump-om, ali rekao je da njegov sastanak sa šefom države ne bi trebalo da bude iznenađenje, i ne sugeriše da imaju bilo kakav tajni dogovor.

Zuckerberg je rekao da ima mnoga neslaganja s Trumpom.

„O imigracijskoj politici, za koju mislim da nisu samo nepoštene, već mislim da je to za zemlju korak unazad, u poređenju s prilikama kroz koje bismo trebali ići. Tu su i klimatske promjene, povlačenje iz Pariškog sporazuma,  zapaljiva retorika… “

(Cnet)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.