Canonical-ov Ubuntu Frame je jednostavan za korišćenje, pouzdana i bezbjedna školjka preko cijelog ekrana za napajanje ivica uređaja, uz 10-godišnju podršku kompanije Canonical

 

Canonical najavljuje Ubuntu Frame, rješenje koje omogućava programerima da lako izgrade i implementiraju grafičke aplikacije za interaktivne kioske, rješenja za digitalno oglašavanje ili bilo koje druge proizvode koji zahtijevaju grafički izlaz.

Uz Ubuntu Frame, programeri više ne moraju integrisati i održavati djelimična rješenja kao što su DRM, KMS, ulazni protokoli ili bezbjednosne politike za napajanje i obezbjeđenje svojih ekrana. To znači manje koda za upravljanje, manje mogućnosti za greške i ranjivosti u neisprobanom kodu i više vremena za razvoj sadržaja ekrana.

„Ubuntu Frame olakšava našim klijentima da kreiraju prilagodljiva, pouzdana i bezbjednija rešenja za pametne maloprodaje i digitalne signalizacije, dok istovremeno koriste snagu Lenovo ThinkEdge platformi“, rekao je Blake Kerrigan, GM Edge Computing, Lenovo Intelligent Devices Group.

Sada će biti manje koda za upravljanje i manje prilika za bagove i ranjivosti unutar neisprobanih ili nepregledanih kodova. Na ovaj način programeri dobijaju više vremena da rade na sadržaju za ekrane umjesto da gube vrijeme na „poliranje“.

 

Kompatibilan sa Flutter, Qt, GTK, Electron i SDL2

Upravo to je i bio cilj ovog softvera – da minimizira razvoj i vrijeme razvoja za kreiranje grafičkih rješenja na rubnim uređajima. I sve to se čini uz pomoć postojećih aplikacija kao i čvrstih bezbjednosnih tehnologija.

Ubuntu Frame je kompatibilan sa setovima alata kao što su Flutter, Qt, GTK, Electron i SDL2, a takođe ima rešenje za aplikacije zasnovane na HTML5 i Javi. Vrijedno je napomenuti da korisnici Ubuntu Frame-a imaju koristi od jednostavnih opcija konfiguracije i implementacije zahvaljujući snaps-u, formatu paketa sljedeće generacije za Linux.

Ubuntu Frame pruža programerima sve što im je potrebno za implementaciju potpuno interaktivnih aplikacija. Ubuntu Frame dolazi sa svim interfejs potrebnim aplikacijama za bezbjednu komunikaciju sa host mašinom, bez potrebe da se programeri bave specifičnim hardverom.

Takođe automatski omogućava sve funkcije koje krajnji korisnici očekuju tokom interakcije sa digitalnim ekranima, kao što je unos sa ekrana osjetljivog na dodir sa širokim spektrom pokreta, tastature i miša.

Programeri takođe ne moraju da brinu o ponašanju i dinamici Windows-a, svi su konfigurirani. Nema potrebe za integracijom i održavanjem ovih parcijalnih rješenja. Sve što je potrebno je jedan alat.

Developeri sada imaju priliku da imaju sve na jednom mjestu i potom isporuče potpuno interaktivne aplikacije na lakši i brži način nego što su imali prilike u prošlosti. A na svemu se radilo sedam godina,u produkciji je bilo posljednjih pet, a sad je potpuno dostupno širem zainteresiranom tržištu.

(Ubuntu)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.